Porsche are un nou director general

Martin Winterkorn, fostul şef al Volkswagen, care a demisionat luna trecută din cauza scandalului emisiilor, va renunţa la funcţia de director general al Porsche Automobil Holding SE, compania holding care controlează o participaţie majoritară în VW, a anunţat Porsche, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 19 oct. 2015, 06:09
Porsche are un nou director general

Hans Dieter Poetsch, directorul financiar al Porsche SE şi desemnat noul preşedinte al VW, va prelua de la 1 noiembrie funcţia de preşedinte al Board-ului executiv al Porsche, în locul lui Winterkorn.

Săptămâna trecută, presa germană anunţa că Martin Winterkorn va renunţa şi la celelalte funcţii pe care le mai deţinea în cadrul grupului german. Martin Winterkorn îşi păstrase patru poziţii importante în grupul german. El era director general al Porsche SE, preşedinte al brandului de lux Audi, al diviziei de camioane Scania şi al holdingului nou creat Truck & Bus.

Demisia din cele patru funcţii este aşteptată în următoarele zile, după finalizarea unor formalităţi, a anunţat presa germană.

Liderii sindicatelor au făcut presiuni pentru demisia lui Winterkorn din restul funcţiilor pe care le mai deţinea la VW, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forţat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, .

Recent, reprezentanţii Volkswagen au refuzat să se pronunţe asupra poziţiilor ocupate de Winterkorn în cadrul grupului, apreciind că este de competenţa board-urilor de supervizare de la Porsche, Audi, Scania şi Truck & Bus să adopte o decizie privind viitorul lui Winterkorn în aceste entităţi.

După aproape nouă ani petrecuţi în funcţia de director general, Winterkorn are o pensie de 28,6 milioane de euro şi ar mai putea primi câteva milioane pentru rezilierea contractului, în funcţie de cum va evalua board-ul de supervizare plecarea sa.

Anul trecut, pachetul salarial al lui Winterkorn s-a ridicat la 16 milioane de euro.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Veți primi și compensații și despăgubiri la întreruperea energiei electrice. Lege nouă
Veți primi și compensații și despăgubiri la întreruperea energiei electrice. Lege nouă
Un ordin nou al Autorității de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), 25/2021, stabilește noi obligații pentru firmele de distribuție de energie electrică în cazuul în care au loc......
O absorbţie completă a fondurilor UE ar asigura României o creştere anuală a PIB de 0,8 puncte procentuale în perioada 2021-2027 – Moody’s
O absorbţie completă a fondurilor UE ar asigura României o creştere anuală a PIB de 0,8 puncte procentuale în perioada ...
Absorbţia completă a fondurilor UE ar duce la o creştere a PIB numai din aceste fonduri pentru ţările implicate, la ...
Enel vrea să intre pe piața de distribuție din Statele Unite ale Americii
Enel vrea să intre pe piața de distribuție din Statele Unite ale Americii
Grupul italian Enel Spa vrea să-şi extindă afacerea de distribuţie a energiei în afara Europei şi Americii Latine şi ...
Consiliul Uniunii Europene a aprobat regulamentul de instituire a Centrului Cyber la Bucureşti
Consiliul Uniunii Europene a aprobat regulamentul de instituire a Centrului Cyber la Bucureşti
Consiliul Uniunii Europene a adoptat marţi regulamentul de instituire a Centrului Cyber la Bucureşti, a anunţat ministrul ...