Portofoliul Immofinanz din România s-a redus cu 50 de milioane de euro după vânzarea proiectelor logistice

Valorea portofoliului de proprietăţi imobiliare din România ale Immofinanz s-a redus cu aproape 50 de milioane de euro, după vânzarea întregului portofoliul de proiecte logistice către Logicor, divizie a gigantului american Blackstone.  
Andrada Ghira - joi, 17 dec. 2015, 09:58
Portofoliul Immofinanz din România s-a redus cu 50 de milioane de euro după vânzarea proiectelor logistice

Immofinanz a semnat un contract cu Blackstone pentru vânzarea întregului său portofoliu logistic.

Tranzacția include toate cele 36 de proprietăți logistice finalizate, cu o suprafață închiriabilă totală de aproximativ 1 milion mp, localizate cu precădere în Germania (24 proprietăți), dar și în Ungaria (5), România (3), Polonia (2), Slovacia (1) și Rusia (1) şi depăşeşte 500 de milioane de euro.

De asemenea, Blackstone va achiziționa trei proiecte de dezvoltare de aproximativ 65.000 mp, aflate în prezent în construcție în Hamburg (Germania), București și Ploiești (România), care vor fi finalizate de către Immofinanz, precum și rezerve de terenuri. Blackstone va integra toate activele în cadrul Logicor, platforma sa logistică europeană. Logicor are un portofoliu de proprietăţi industriale cu o suprafaţă de peste 7,7 milioane de euro. Cu această achiziţie, Logicor ajunge la un portofoliu de aproape nouă milioane de mp de spaţii industriale. 

Unul dintre cei mai mari investitori de pe piaţa locală, Immofinanz, a raportat pentru primul semestru al anului financiar 2015/2016 venituri din închirieri de 22,2 milioane de euro şi are în analiză proiecte de 229,6 milioane de euro. 

Proprietățile Immofinanz din România reprezintă 14,6% din portofoliul total al companiei şi include 73 de proprietăți (17 investiții finalizate, 11 în curs de dezvoltare și 45 de proiecte în analiză), cu o valoare de 907,1 milioane de euro (649,2 milioane de euro – investiții finalizate, 28,3 milioane de euro – investiții în curs de dezvoltare, 229,6 milioane de euro – proiecte în analiză).

În prezent, Immofinanz are în construcţie prima clădire din proiectul de birouri Metroffice, dezvoltat în zona Dimitrie Pompeiu din Capitală. Livrarea primei clădiri, care are o suprafaţă de 20.000 mp este programată pentru al doilea trimestru din 2016. Valoarea investiţiei se ridică la 34 de milioane de euro. De asemenea, Immofinanz a început construcţia unui depozit logistic la Mogoşoaia, înainte de vânzarea portofoliului de spaţii logistice către Logicor, parte a fondului de investiţii Blackstone. 

Valoarea reală estimată după finalizarea proiectelor în curs de dezvoltare ale grupului în România se ridică la 117,7 milioane de euro.

În primul semestru al anului financiar 2015/16, veniturile din închirieri în România s-au menținut stabile și au totalizat 22,2 milioane de euro, față de 22,5 milioane de euro în aceeași perioadă a anului precedent. Ca pondere din totalul veniturilor, chiriile încasate în România reprezintă 13,9%.

Rezultatele operaționale din România s-au ridicat la 21,8 milioane de euro și reprezintă 31,9% din rezultatele operaționale totale ale grupului. Profitul operațional (EBIT) în România s-a ridicat la 34,8 milioane de euro.

Conceptul de magazine STOP.SHOP pentru piaţa românească se află în stadiu de planificare, se mai arată în raportul financiar al companiei. Conceptul de magazin se pretează locaităţilor cu 30.000 – 150.000 de locuitori şi au în general o suprafaţă închiriabilă pe un singur nivel de la 3.000 de mp, la 15.000 de mp. 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...