Premieră pentru toți șoferii din România. Poți să iei RCA și CASCO cu reduceri de sute de lei, cu un singur document, emis în câteva minute. De unde scoți foaia și ce trebuie să faci cu ea?

Omniasig, unul dintre jucătorii cu reticențe mari penru piața RCA, mai ales după falimentul City Insurance, vine cu o surpriză pe piața românească a asigurărilor auto. Compania deținută de austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG) premiază șoferii exemplari și le oferă reduceri importante la cele două tipuri de asigurări auto, CASCO și RCA.
Ion Dobreanu - sâm, 12 mart. 2022, 12:48
Premieră pentru toți șoferii din România. Poți să iei RCA și CASCO cu reduceri de sute de lei, cu un singur document, emis în câteva minute. De unde scoți foaia și ce trebuie să faci cu ea?

Orice șofer care face dovada că a avut un comportament exemplar în trafic în ultimii doi ani, adică nu a primit nicio amendă și niciun avertisment, primește o reducere importantă pentru asigurările CASCO și RCA emise de Omniasig VIG. Mai concret, anunță un comunicat de presă al companiei, persoanele care prezintă un istoric de sancțiuni fără abateri pentru cei doi ani anteriori solicitării vor beneficia de 5% reducere la RCA, 7% reducere la CASCO sau 10% reducere la ambele, dacă optează pentru întregul pachet de asigurare auto.

După cum ne-au explicat reprezentanții Omniasig, documentul necesar este echivalentul pentru șoferi al unui cazier judiciar și poate fi emis de Brigada Rutieră  din cadrul Inspectoratelor Județene de  Poliție. Pentru șoferii din București, locul de unde poate fi scos acest istoric de sancțiuni rutiere este sediul din strada Udriște, cunoscut tuturor șoferilor din Capitală.  Eliberarea docuementului, spun aceleași surse, nu durează mai mult de câteva minute, pe sistemul cazierului judiciar.

Modelul de cerere poate fi regăsit pe pagina web a Poliției Rutiere, la secțiunea cereri tipizate, punctul 3, Anexa 2. Formularul standard emis de Poliția Rutieră nu trebuie sa fie mai vechi de 30 de zile în momentul solicitării unei oferte pentru o poliță de asigurare.

Pe viitor, compania intenționează să își conecteze bazele de date cu cele ale Poliției, în contextul în care instituția se află în plin proces de digitalizare, care ar trebui încheiat până la finalul lui 2024.

Pentru un șofer care alege pachetul complet, reducerea se simte. Conform calculelor noastre, la actualele niveluri de preț practicate de Omniasig, la un pachet RCA-CASCO, un șofer de 40 de ani care conduce o Dacia Duster cu motor de 1.598 cmc pe benzină, primește o reducere de peste 550 de lei, în condițiile în care asigurare CASCO este undeva între 4.000 și 4.500 de lei, iar cea RCA în jur de 1000-1.100 de lei.

Calculul nostru este valabil pentru un șofer și o mașină cu B0, adică fără bonus și fără malus, însă reducere oferită Omniasig se aplică după bonus. Altfel spus, dacă șoferul de mai sus ar fi fost în grupa de bonus B8, el ar fi plătit pe RCA între 500 și 550 de lei, deci reducerea ar fi fost de doar 55 de lei, dacă optează și pentru CASCO, sau undeva sub 30 de lei, dacă ia doar RCA.

Omniasig este una dintre firmele care au făcut un mare pas înapoi din zona RCA, după falimentul City Insurance, prin practicarea unor prețuri chiar peste cele crescute oricum substanțial de către concurență. Această mișcare, însă, ar putea fi un semnal că dorește să joace pe această piață, însă prin selectarea clienților.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Comerţul cu amănuntul a crescut cu 4,4%, în 2022. Afacerile benzinăriilor cu vânzările de carburanţi au avut cea mai mare creştere  – date INS
Comerţul cu amănuntul a crescut cu 4,4%, în 2022. Afacerile benzinăriilor cu vânzările de carburanţi au avut cea mai ...
Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în 2022 faţă de 2021, ca serie brută cu 4,4%, arată datele publicate,......
Deşeurile de plastic de unică folosinţă au crescut în ultimii ani în pofida promisiunilor
Deşeurile de plastic de unică folosinţă au crescut în ultimii ani în pofida promisiunilor
Cantitatea de deşeuri de plastic de unică folosinţă produsă la nivel mondial a crescut cu şase milioane de tone între ...
Alianţa Renault-Nissan. Francezii au votat în favoarea reechilibrării „relaţiei” cu japonezii
Alianţa Renault-Nissan. Francezii au votat în favoarea reechilibrării „relaţiei” cu japonezii
Consiliul director al grupului auto francez Renault SA a votat în favoarea reechilibrării alianţei cu producătorul auto ...
Italia semnalează un atac informatic de mare anvergură în ţări din Europa şi în SUA
Italia semnalează un atac informatic de mare anvergură în ţări din Europa şi în SUA
Mii de servere informatice în lume au fost ţinta unui atac "ransomware" (un tip specific de malware care cere fraudulos ...