Premierul a discutat cu primarul Capitalei despre situaţia RADET şi despre pregătirea pentru iarnă

Premierul Dacian Cioloş a discutat, miercuri, cu primarul Capitalei, Răzvan Sava, pe tema situaţiei RADET. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a arătat că Guvernul a vrut să se asigure că nu vor exista probleme cu furnizarea apei calde şi căldurii în această iarnă.
Economica.net - mie, 02 dec. 2015, 16:26
Premierul a discutat cu primarul Capitalei despre situaţia RADET şi despre pregătirea pentru iarnă

„Guvernul a dorit să se asigure că au fost rezolvate problemele odată cu aprobarea bugetului RADET şi cu împrumutul ELCEN de la trezorerie pentru plata facturilor restante’, a spus Suciu. Astfel, în perioada următoare, având bugetul odată aprobat, RADET va avea banii necesari pentru mentenanţa instalaţiilor tehnice.

Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, săptămâna trecută, bugetul de venituri şi cheltuieli al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) pe anul acesta. 

Preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, Gabriel Dumitraşcu, declara pe 13 noiembrie că bucureştenii ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură dacă CGMB nu intră în procedură de urgenţă şi nu aprobă bugetul. 

Totodată, premierul şi primarul au discutat despre pregătirile pentru perioada de iarnă: „Am avut azi o întâlnire cu noul primar al Bucureştilor, cu care am discutat despre pregătirea pentru perioada de iarnă, nu pentru că ar fi responsabilitatea Guvernului, dar ştim că, atunci când apar probleme şi suntem în situaţie de criză, toată lumea îşi îndreaptă privirea către Guvern şi atunci am vrut să ne asigurăm, împreună cu dl. prefect, cu dl. primar şi cu conducerea Primăriei, că lucrurile stau bine şi că pregătirile sunt realizate’, a declarat Cioloş, la Senat.

Premierul a adăugat că a fost însoţit de miniştrii Energiei, Dezvoltării şi Transporturilor, pentru a se asigura că ‘există colaborare între aceste ministere şi Primăria Capitalei’ în vederea pregătirii pentru perioada de iarnă.

Totodată, un alt subiect al discuţiilor a vizat şi situaţia Teatrului Nottara, Dacian Cioloş exprimându-şi speranţa că va fi găsită o soluţie, până la finele săptămânii.

‘Am mai abordat şi subiectul teatrelor care, din păcate, nu îşi mai pot continua activitatea în localurile de origine din cauza lucrărilor anti-seismice. Am discutat în mod particular situaţia Teatrului Nottara şi am încrederea că, în următoarele zile, probabil până la sfârşitul săptămânii, se va găsi o soluţie sau prin intermediul primăriei sau chiar prin intermediul unor clădiri care aparţin unor instituţii ale Guvernului’, a mai spus Cioloş.

Te-ar mai putea interesa și
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi......
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...
Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului VIDEO
Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului VIDEO
OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă ...