Premierul Cioloş are în conturi aproape 80.000 de euro

Premierul Dacian Cioloş deţine, potrivit declaraţiei de avere publicate recent pe site-ul Guvernului, un teren intravilan şi o casă de vacanţă în construcţie în localitatea Mărişel, un apartament şi o casă de locuit în Bucureşti şi are în conturi şi depozite la bănci din Belgia, Franţa şi România 79.499 de euro şi 10.606 de lei.
Economica.net - sâm, 18 iun. 2016, 09:50
Premierul Cioloş are în conturi aproape 80.000 de euro

În declaraţia de avere publicată la începutul mandatului, Cioloş avea în conturi mai puţini euro, însă, mai mulţi lei. Astfel, el avea anul trecut în conturi 60.789 de euro şi 20.447 de lei.

În declaraţia de avere completată în mai şi publicată la începutul lunii iunie, premierul a declarat venituri de 102.280 de euro – indemnizaţie tranzitorie pe un an de la Comisia Europeană, 22.741 de lei – salariu de la Guvern şi 12.322 de euro – indemnizaţie misiune Banca Mondială.

Soţia sa a încasat anul trecut 283 de lei de la Asociaţia de dezvoltare Agricola Alba Afroda. Anul trecut, el a declarat venituri de 132.400 euro din salariul pe 10 luni de la Comisia Europeană, precum şi o indemnizaţie tranzitorie de 16.084 euro pe două luni tot de la Comisia Europeană.

Cioloş are, conform declaraţiei de avere, la fel ca anul trecut, un teren intravilan de 10.000 mp în localitatea Mărişel, judeţul Cluj, un apartament de 144,63 mp în Bucureşti, o casă de vacanţă de 92 mp, în construcţie, în localitatea Mărişel, şi o casă de locuit de 92 mp în Capitală.

Conform declaraţiei de avere, prim-ministrul a acordat un împrumut personal de 47.820 euro lui Sorin Cioloş. În declaraţia de avere precedentă, valoarea acestui împrumut era de 48.300 de euro. Premierul nu deţine nici autoturism şi nici bijuterii sau obiecte de artă a căror valoare să depăşească 5.000 de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...