Primăria Capitalei vrea să cumpere un teren al firmei Monolit, înfiinţată de omul de afaceri Vasile Turcu

Primăria Capitalei vrea să cumpere un teren de şase hectare din Sectorul 3 al Bucureştiului, pretabil pentru construcţia de locuinţe sociale, potrivit unui proiect de Hotărâre care va fi supus votului Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pe 4 mai. 
Andrada Ghira - Dum, 29 apr. 2018, 07:51
Primăria Capitalei vrea să cumpere un teren al firmei Monolit, înfiinţată de omul de afaceri Vasile Turcu

Primăria cere votul consilierilor pe 4 mai pentru a demara procedurile de negociere în vederea achiziţiei unui teren de aproape 60.700 de mp din Sectorul 3 al Capitalei, pentru a construi locuinţe sociale. 

„Una dintre problemele cu care se confruntă Bucureştiul şi pe care ne dorim să o rezolvăm cât mai rapid este deficitul de locuinţe. Unul dintre obiectivele de investiţii prioncipale este construirea unor ansambluri de locuinţe, la preţuri acceptabile, destinate categoriilor sociale de defavorizate, care nu-şi permit să achiziţioneze o locuinţă de pe piaţa liberă, deoarece în condiţiile achiziţiei de pe piaţă, preţul este mult mai mare, încrucât include şi costul terenului”, se arată în documentul citat. 

În acest scop, Primăria vine cu propunerea de demara procedurile de negociere pentru cumpărarea terenului de şase hectare de pe strada Vâlsăneşti, nr. 1A, din zona Industriilor din sectorul 3. 

Ce nu spune Primăria în document este preţul pe care l-ar putea plăti, şi cine este proprietarul terenului. 

Terenul aparţine societăţii Monolit-Antrerpriza de Construcţii Montaj Nr. 3, aflată în insolvenţă şi care a fost deţinută de omul afaceri Vasile Turcu, care a decedat anul trecut. 

Terenul a fost scos la licitaţie anul trecut, la cererea creditoarei Veneto Banca SPA Italia, sucursala Bucureşti, la un preţ de 20,8 milioane de lei, adică aproape 5 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea CASS, utilizarea cardului de masă în restaurante a crescut cu 29%......
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...