1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

News

Primăria Oradea va construi un pasaj suprateran pentru legătura cu Autostrada Transilvania

Un pasaj suprateran va lega Oradea de nodul rutier unde se întâlnesc Drumul expres Oradea-Arad şi ieşirea de pe Autostrada Transilvania, a anunţat miercuri primarul municipiului Oradea, Florin Birta.

28 oct, 2020 | Agerpres

Proiectul a început în mandatul lui Ilie Bolojan şi e continuat de succesorul său, Florin Birta.

Consiliul local va aproba, joi, indicatorii tehnico-economici care se ridică la suma de circa 7 milioane de euro, valoarea totală a investiţiei, din care construcţii plus montaj, aproximativ 6,15 milioane de euro, fără TVA.

"Lucrăm acum la reactualizarea studiului de fezabilitate a Drumului expres Oradea-Arad care va lega cele două autostrăzi principale ale României. Pentru a nu ajunge în situaţia altor oraşe din ţară care atunci când a trecut autostrada pe lângă ele nu au reuşit să se conecteze la ea, noi venim cu acest proiect al pasajului pe strada Meşteşugarilor, stradă care va fi una dintre principalele porţi de intrare în oraş din legătura cu Autostrada Transilvania şi cu Drumul expres", a declarat, în conferinţă de presă, primarul Florin Birta.

Drumul de legătură va avea o lungime de 940 m, exceptând giraţiile de la cele două capete. Pe o lungime de 300 de metri se va construi un viaduct care va trece peste şoseaua de centură a municipiului, peste linia de cale ferată Oradea-Arad şi, dincolo de aceasta, peste strada Corneliu Baba.

Strada Meşteşugarilor va deveni stradă cu patru benzi, câte două pe sens, pornind de la baza pasajului şi până la legătura cu Calea Aradului.

Potrivit primarului, finanţarea proiectului va fi asigurată prin buget local, dar se va căuta o soluţie de accesare de fonduri europene sau guvernamentale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO