1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 5 º

News

Primăria Sectorului 6 a amendat cu 35.500 pe proprietarii care şi-au expus maşinile spre vânzare pe domeniu public

Peste 700 de autoturisme fără proprietar au fost identificate în cursul anului trecut pe raza sectorului 6, iar cetăţenilor care au şi-au expus vehiculele spre vânzare pe domeniul public le-au fost aplicat sancţiuni de peste 35.000 de lei.

14 ian, 2016 | Agerpres

Astfel, în cursul anului trecut, au fost aplicate 377 de somaţii pentru maşinile expuse spre vânzare pe domeniul public şi 71 de sancţiuni, în cuantum de 35.500 lei, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Sectorului 6.

'Câtă vreme există atâtea mijloace moderne de vânzare prin internet şi avem spaţii speciale dedicate vânzării de maşini, târgurile de la colţul străzii sunt inacceptabile. Din cauza faptului că locurile de parcare sunt ocupate, şoferii care circulă zilnic au probleme, pietonii au probleme, oamenii sunt nemulţumiţi. Vom continua acţiunile de somare şi sancţionare a cetăţenilor care expun maşini spre vânzare', a declarat primarul Rareş Mănescu, potrivit comunicatului.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 a emis 12 dispoziţii privind declararea unor vehicule ca fiind abandonate sau fără stăpân pe domeniul public sau privat al statului. Totodată, în cadrul activităţii de gestionare a vehiculelor abandonate sau fără stăpân, au fost identificate 713 vehicule pentru care au început demersurile de ridicare.

Cu sprijinul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 şi al Brigăzii de Poliţie Rutieră au fost ridicate 55 de vehicule, ulterior, depozitate pe rampa special amenajată.

Ca urmare a acţiunii, proprietarii vehiculelor le-au predat, voluntar, societăţilor de colectare şi valorificare a fierului vechi, le-au introdus în programul de înnoire a parcului auto (programul RABLA), le-au înstrăinat ori le-au introdus în circulaţie, în condiţiile tehnice, legal aprobate.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO