Primăria Timișoara cere din nou bani Guvernului pentru a putea asigura livrarea energiei termice în oraș

Primăria Municipiului Timişoara (PMT) a adresat, marţi seara, un nou apel Guvernului pentru susţinere financiară, în contextul exploziei preţurilor de pe piaţa energiei, pentru a putea asigura furnizarea agentului termic abonaţilor din sistemul centralizat de încălzire, în condiţiile în care Colterm este în insolvenţă din toamnă şi niciun furnizor de energie nu mai vrea să livreze marfa în avans.
AGERPRES - mar, 25 ian. 2022, 21:19
Primăria Timișoara cere din nou bani Guvernului pentru a putea asigura livrarea energiei termice în oraș

Din cele 96 de unităţi de învăţământ din Timişoara, au trecut la cursurile online, din cauza temperaturilor scăzute din sălile de clasă, două licee integral (Colegiul Henri Coandă şi Liceul de Artă) şi unul parţial (Liceul Grigore Moisil).

Subprefectul Ovidiu Drăgănescu a atras atenţia primăriei, marţi, că în clase sunt temperaturi foarte scăzute, de 16 grade şi a cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean o situaţie cu temperaturile din toate clasele şcolilor din municipiu.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, clădirile în care îşi desfăşoară activitatea aceste licee au instalaţii vechi, unele montate chiar în anii 60. În alte nouă unităţi de învăţământ există focare active de COVID, iar în unele cazuri, vor urma alte închideri de şcoli din cauza situaţiei pandemice.

În altă ordine de idei, PMT susţine că unele unităţi de învăţământ se confruntă cu un număr mare de persoane infectate cu COVID-19, între care sunt menţionate: Colegiul Naţional Bănăţean (28 de clase online, 103 copii bolnavi şi 13 profesori), Colegiul Naţional C.D. Loga (patru clase în online, 33 de cazuri copii şi cinci profesori), Liceul Teoretic William Shakespeare (şapte clase în online, 64 de elevi, şapte profesori), Liceul Jean Louis Calderon (două clase în online, cu încă cinci în aşteptarea rezultatelor; 25 de copii au COVID-19 şi cinci profesori), Colegiul Ana Aslan (trei clase online, 90 de copii şi doi profesori), Colegiul Naţional Pedagogic Carmen Sylva (opt clase în online, 46 de elevi şi cinci cadre medicale), Liceul Ion Vidu (o clasă online, 11 profesori), Liceul Teoretic Nikolaus Lenau (toate cele 65 de clase sunt în online din cauza COVID-19 până în 31 ianuarie), Liceul Economic (cinci clase online, 14 elevi confirmaţi, în izolare şi doi profesori).

Primăria Municipiului Timişoara are în administrare peste 300 de clădiri (şcoli, grădiniţe, licee, clinici şi spitale), multe dintre ele aflate într-o stare avansată de degradare, care au nevoie urgentă de investiţii masive.

Încă de anul trecut municipalitatea a conceput şi pus în aplicare un plan coerent prin care se vor face investiţii masive în infrastructura şcolară şi sanitară. De exemplu, anul acesta vor fi alocaţi aproape 100.000.000 de lei pentru investiţii în şcoli şi circa 5.000.000 de lei pentru reparaţii. Aceste investiţii vor viza nu numai o creştere a calităţii actului educaţional, ci şi eficientizarea energetică a unora dintre aceste clădiri publice. Primăria Municipiului Timişoara a virat de la începutul anului către Colterm 27.500.000 de lei, adică toţi banii disponibili, menţionează comunicatul.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...