Primarul comunei Nana, audiat marţi în comisia parlamentară de anchetă

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind terenurile din Călăraşi, Eugen Nicolicea, a declarat, luni, că marţi a fost chemat la audieri primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, miercuri urmând a veni la discuţii reprezentanţii ANRP.
Economica.net - lun, 13 ian. 2014, 16:36
Primarul comunei Nana, audiat marţi în comisia parlamentară de anchetă

Eugen Nicolicea a declarat, la finalul audierilor de luni, că reprezentanţii Oficiului de Cadastru şi prefectul au fost supuşi unui „tir de întrebări din partea membrilor comisiei”, în urma cărora s-au cerut toate documentele necesare aflării adevărului, în obiectivele pe care comisia de anchetă le are.

Marţi, la comisie urmează să fie audiat primarul comunei Nana, iar miercuri, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii. Joi, membrii comisiei vor avea studiu individual, pentru studierea tuturor datelor primite în urma audierilor din această săptămână.

Prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, a declarat, luni, după audierile în comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din Călăraşi, că reconstituirea dreptului de proprietate în zona Nana s-a făcut legal, din punctul său de vedere.

„Din punctul meu de vedere, reconsitutuirea dreptului de proprietate s-a făcut legal în Nana. Restul tranzacţiilor, nu pot spune nimic, nu le-a făcut instituţia noastră. Înţelegerile private sunt private, instituţia prefectului nu are niciun amestec în înţelegerile lor”, a declarat George Iacob.

Prefectul a spus că nu i s-au cerut documente legate de achiziţia terenului de către fiica preşedintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu.

El a mai arătat că este normal să existe titluri de proprietate ai căror proprietari să fie decedaţi, dat fiind timpul care a trecut de la colectivizare. „Este normal ca, în multe situaţii, autorul să fie decedat, dar asta nu înseamnă că el nu are urmaşi şi sunt trecuţi ca moştenitori”, a explicat George Iacob.

Prefectul judeţului Călăraşi a declarat, la finalul audierilor, că reprezentanţii comisiei de anchetă Călăraşi au dorit informaţii despre punerea în posesie a unor suprafeţe, pe teritoriul comunei Nana.

El a menţionat că a pus la dispoziţia parlamentarilor o parte din documente, şi anume hotărâri ale comisiei judeţene de fond funciar, care privesc validarea unor suprafeţe de terenuri, urmând ca în perioada următoare să aducă şi alte documente, în condiţiile în care este vorba despre o perioadă lungă de timp, 1990-2013.

Iacob a menţionat că aceste terenuri, din datele pe care le are, nu au aparţinut Institutului Fundulea şi că nu există nici cereri din partea Parchetului.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...