1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Imobiliare

Prime Kapital a primit autorizaţia de demolare a platformei Teba din Iaşi, pentru a face loc proiectului Silk District, de 200 mil. euro

Prime Kapital a primit autorizaţia de demolare a construcţiilor existente pe platforma Teba din Iaşi, unde va dezvolta proiectul de 200 de milioane de euro, Silk District. Lucrările de construcţie ale proiectului ar putea începe în primăvara acestui an, după emiterea autorizației de construire.

24 feb, 2020 | ECONOMICA.net

Silk District, dezvoltat pe fosta platformă Teba din Iași, va avea două componente principale: birouri de categoria A cu o suprafață de aproximativ 100.000 mp și 2.500 de apartamente.

În completarea acestora, Silk District va cuprinde spații de retail de 11.700 mp, un hotel de patru stele cu 160 de camere, o clinică de 1.500 mp, servicii, parcuri, zone de agrement și de relaxare, o grădiniță sală de fitness și piscină. Compainia va crea o reţea subterană de 140.000 mp prin care vor circula mașinile, care, astfel, vor intra în complex direct la subsol, iar zona de la suprafaţă va fi pietonală.

„Silk District este un proiect important pentru noi și l-am planificat astfel încât comunitatea Silk să poată crește organic, să aducă noi oportunități și să ofere un spațiu în care oamenii să se bucure de viață. Vrem ca Silk District să se auto-susțină și să se dezvolte durabil, aliniat cu obiectivele verzi ale orașului,” spunea anul trecut Maggie Kitshoff, director executiv rezidențial & office Prime Kapital. 

Potrivit lui Maggie Kitshoff, proiectul se va derula în patru faze, construcția primei faze urmând să înceapă în T1 2020, după obținerea autorizației de construcție, și va include circa 50.000 de spații de birouri, și în jur de 550 de apartamente.

Întregul proiect va fi gata în 2024-2025.

Compania derulează investiții și pentru extinderea și modernizarea fostului parc comercial Era Shopping Center din Iași, rebranduit în Mall Moldova, care va deveni cel mai mare mall din România, dacă nu luăm în calcul zona comercială Băneasa, cu o suprafață de 100.000 mp, dar și un mall de 35.000 mp în Târgoviște pe locul ocupat acum de unitatea militară unde au fost condamnați la moarte și împușcați pe 25 decembrie 1989 Nicolae și Elena Ceaușescu.

De asemenea, Prime Kapital mai derulează și alte investiții printre care proiectele rezidențiale bucureștene Marmura Residence și Avalon Estate.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO