1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

News

Primii bani pentru Autostrada Moldovei: Umbrărescu a încasat 59 de milioane de lei pentru lucrări la Centura Bacău

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a achitat pe 20 august suma de 59 milioane de lei către Spedition UMB. Aceştia sunt primii bani plătiţi pentru lucrări la Centura Bacău, ce conţine prima bucată care se construieşte din Autostrada Moldovei (A7 Ploieşti – Paşcani).

22 aug, 2019 | | ECONOMICA.net

Firma lui Umbrărescu a trimis factura de 59 de milioane de lei pe 8 august, iar 12 zile mai târziu a fost emis ordin de plată, potrivit datelor din Registrul Operaţiunilor Generatoare de Obligaţii de Plată (ROGOP) al CNAIR.

CNAIR a anunţat pe 22 decembrie 2018 semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia Centurii Bacău cu constructorul român Dorinel Umbrărescu.

Cu o valoare de 668,3 milioane lei fără TVA, contractul cuprindea 6 luni perioadă de proiectare, 30 luni perioadă de execuție a lucrărilor și o perioadă de garanție de 84 de luni. 

UMB Spedition a început activitățile de construcție pe șantierul VO Bacău în data de 8 martie anul acesta, cu aproximativ 3 luni mai devreme decât prevede contractul semnat cu CNAIR.

Obiectul principal al contractului "Proiectare şi execuţie Varianta de ocolire Bacău" îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor ce constau în 30,8 kilometri de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă.

Citeşte şi Prima bucată de autostradă din Moldova ar putea fi terminată în 2019. Umbrărescu a cumpărat utilaje noi pentru lucrările la Centura Bacău FOTO

FOTO: Lucrări pe șantierul Variantei Ocolitoare Bacău, la podul de la km 1+094 (sursa: Facebook DRDP Iasi Oficial)

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO