1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Prima autostradă din Moldova ar putea fi terminată în 2019. Umbrărescu a cumpărat utilaje noi pentru lucrările la Centura Bacău FOTO

Dorinel Umbărescu vrea să finalizeze anul acesta cei 16 kilometri la profil de autostradă din Centura Bacău, spune Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Pentru realizarea primilor kilometri de autostradă din Moldova, constructorul român a cumpărat utilaje noi care au ajuns de vineri pe şantier.

07 apr, 2019 | | ECONOMICA.net

Ambiţia celui mai mare constructor român de autostrăzi este să finalizeze anul acesta cei 16 kilometri la profil de autostradă din cei 31 de kilometri cât va avea în total Centura Bacău. Asta în condiţiile în care termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare Bacău este primul trimestru din 2022.

"Este posibil să finalizeze cei 16 kilometri la profil de autostradă mai devreme decât termenul contractual, dacă se menţine ritmul de lucru", spune Alin Şerbănescu.

Potrivit lui, constructorul român vrea să finalizeze chiar anul acesta primii kilometri de autostradă din Moldova.

În mai puţin de o lună de la începerea lucrărilor, asocierea Spedition UMB – Tehnostrade a ajuns la un stadiu de execuţie de 10% pe şantierul Centurii Bacău.

Pentru lucrările la Varianta Ocolitoare Bacău, Umbrărescu a cumpărat buldoexcavatoare şi două compactoare noi (galerie foto), care au ajuns vineri, 5 aprilie, pe şantier. 

Citeşte şi Umbrărescu angajează sute de muncitori, pe "salarii ca în Germania"

CNAIR a semnat pe 22 decembrie 2018 contractul pentru proiectarea şi execuţia Centurii Bacău cu constructorul român Dorinel Umbrărescu.

Cu o valoare de 668,3 milioane lei fără TVA, contractul cuprindea 6 luni perioadă de proiectare, 30 luni perioadă de execuție a lucrărilor și o perioadă de garanție de 84 de luni. 

UMB Spedition a început activitățile de construcție pe șantierul VO Bacău în data de 8 martie anul acesta, cu aproximativ 3 luni mai devreme decât prevede contractul semnat cu CNAIR.

Obiectul principal al contractului "Proiectare şi execuţie Varianta de ocolire Bacău" îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor ce constau în 30,8 kilometri de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO