Primul strat de asfalt pe Autostrada Transilvania la graniţa cu Ungaria ar putea fi aşternut săptămâna viitoare FOTO VIDEO

Primul strat de asfalt pe Autostrada Transilvania la graniţa cu Ungaria ar putea fi aşternut săptămâna viitoare, dacă vremea va fi favorabilă, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii constructorului. Astfel, acesta va ajunge la graniţă cu mini – lotul de autostradă înaintea vecinilor, care ar mai avea de finalizat o porţiune de şase kilometri.
Anemona Andone - mie, 25 sept. 2019, 19:04
Primul strat de asfalt pe Autostrada Transilvania la graniţa cu Ungaria ar putea fi aşternut săptămâna viitoare FOTO VIDEO

Trameco, firmă de construcţii din grupul Selina, a turnat balastul stabilizat în vederea aşternerii asfaltului la graniţă pe lotul său din Autostrada Transilvania, potrivit unei imagini de pe Facebook.

„Bine aţi venit în România! De aici începe tronsonul de autostradă A3”, se arată înt-o postare a grupului Selina, însoţită de o imagine cu autostrada.

Contactat de ECONOMICA.NET, Eugen Hudriciu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Selina Grup, a explicat că peste o săptămână ar putea fi aşternut primul strat de asfalt pe o porţiune de până la doi kilometri de la graniţă din lotul Biharia – Borş.

Reprezentantul constructorului bihorean estimează că lotul de 5,35 kilometri în total ar putea fi gata până în decembrie, dacă vremea va fi favorabilă.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat pe 13 decembrie 2018 contractul pentru proiectarea şi execuţia mini-lotului din Autostrada Transilvania.

Perioada de proiectare a început pe 18 ianuarie iar termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor de construcţie este al treilea trimestru din 2020. În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 19 luni, din care 4 luni pentru activitatea de proiectare și 15 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată de asocierea declarată câștigătoare este de 10 ani.

Lotul Biharia – Borş (5,35 km) se desfășoară într-o zonă de câmpie, ce se înscrie între localitățile Biharia, Satu Nou și granița româno – maghiară, intersectând la nord de localitatea Biharia drumul național DN 19 (Oradea – Satu Mare), la km 59+614.

La km 59+875 este prevăzut un nod rutier, respectiv nodul Biharia, cu 5 bretele și 3 pasaje. În apropierea acestui nod rutier se află calea ferată CF 402 Oradea – Satu Mare, pe care o intersectează la km 60+066. Traseul aferent lotului 3 se termină la granița româno – ungară, la km 64+450.

Operatorul economic care a câştigat contractul pentru proiectarea și execuția acest lot este ASOCIEREA TRAMECO SA – VAHOSTAV SK AS – DRUMURI BIHOR SA – DRUM ASFALT SRL – EAST WATER DRILLINGS SRL. Valoarea contractului este de 134.221.397,72 LEI fără TVA, echivalentul a 28,5 milioane Euro fără TVA, având un cost/ km de 5,3 milioane euro fără TVA.

Trameco ar fi putut construi şi lotul 2 din tronsonul Suplacu de Barcău – Borş, respectiv Chiribiş – Biharia, dar licitaţia nu a fost încă finalizată pentru că se aşteaptă soluţionarea contestaţiilor.

Tronsonul Suplacu de Barcău – Borş se află la a treia tentativă de construire, după eşecurile cu foştii constructori, americanii de la Bechtel şi spaniolii de la Corsan.

Citeşte şi Top constructori autostrăzi în august: orădenii de la Trameco avansează cu A3 spre graniţă, iar grecii de la Aktor surprind pe A10 FOTO VIDEO

FOTO – VIDEO: Lucrări Biharia – Borş, A3 (sursa: Selina Grup)

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...