1EUR = 4.7354 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Producătorul de ciocolată Cadbury renunţă la o campanie publicitară considerată "iresponsabilă"

Producătorul de ciocolată Cadbury a închis site-ul unei campanii publicitare ce a fost acuzată că îi încurajează pe copii şi pe părinţi să adopte comportamente "iresponsabile" şi care încalcă legea, informează PA. 

18 mar, 2019 | Agerpres

Campania publicitară la produsele din gama "Freddo Treasures" îi îndemna pe copii "să îşi ia detectorul de metal şi să plece să vâneze bogăţiile Imperiului Roman", dar şi "să sape după argintul vikingilor".

Renumitul producător de ciocolată a fost însă criticat pentru faptul că reclama menţionată nu îi avertiza pe copii că săpăturile realizate fără autorizaţie sunt ilegale.

Luni, reprezentanţii companiei Cadbury au anunţat că au închis site-ul dedicat campaniei publicitare şi că acesta va fi actualizat pentru "a se concentra doar pentru a direcţiona familiile spre muzee, unde comorile existente pot fi găsite".

Reprezentanţii companiei au mai spus că noua campanie a fost concepută "pentru a inspira familiile să plece împreună în aventuri zilnice", nu pentru a încălca legislaţia în vigoare.

Decizia anunţată de Cadbury a fost salutată de Michael Ellis, ministrul Artelor din Marea Britanie, care a considerat că această campanie era "iresponsabilă".

Autoritatea de supraveghere a standardelor din publicitate a anunţat că a primit 30 de plângeri referitoare la campania Cadbury.

Reprezentanţii Advertising Standards Authority au spus că natura generală a plângerilor a vizat caracterul "iresponsabil" al acesteia, întrucât reclama încuraja "activităţi potenţial ilegale", precum încălcarea unor proprietăţi private prin pătrunderea în situri fără autorizaţie, producerea unor pagube prin săpături neautorizate şi furtul unor obiecte care aparţin proprietarilor lor de drept.

Historic England, o agenţie Guvernului britanic însărcinată cu protejarea patrimoniului, a salutat la rândul ei decizia de închidere a site-ului campaniei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO