Producătorul de ciocolată Cadbury renunţă la o campanie publicitară considerată „iresponsabilă”

Producătorul de ciocolată Cadbury a închis site-ul unei campanii publicitare ce a fost acuzată că îi încurajează pe copii şi pe părinţi să adopte comportamente "iresponsabile" şi care încalcă legea, informează PA. 
Economica.net - lun, 18 mart. 2019, 18:35
Producătorul de ciocolată Cadbury renunţă la o campanie publicitară considerată

Campania publicitară la produsele din gama „Freddo Treasures” îi îndemna pe copii „să îşi ia detectorul de metal şi să plece să vâneze bogăţiile Imperiului Roman”, dar şi „să sape după argintul vikingilor”.

Renumitul producător de ciocolată a fost însă criticat pentru faptul că reclama menţionată nu îi avertiza pe copii că săpăturile realizate fără autorizaţie sunt ilegale.

Luni, reprezentanţii companiei Cadbury au anunţat că au închis site-ul dedicat campaniei publicitare şi că acesta va fi actualizat pentru „a se concentra doar pentru a direcţiona familiile spre muzee, unde comorile existente pot fi găsite”.

Reprezentanţii companiei au mai spus că noua campanie a fost concepută „pentru a inspira familiile să plece împreună în aventuri zilnice”, nu pentru a încălca legislaţia în vigoare.

Decizia anunţată de Cadbury a fost salutată de Michael Ellis, ministrul Artelor din Marea Britanie, care a considerat că această campanie era „iresponsabilă”.

Autoritatea de supraveghere a standardelor din publicitate a anunţat că a primit 30 de plângeri referitoare la campania Cadbury.

Reprezentanţii Advertising Standards Authority au spus că natura generală a plângerilor a vizat caracterul „iresponsabil” al acesteia, întrucât reclama încuraja „activităţi potenţial ilegale”, precum încălcarea unor proprietăţi private prin pătrunderea în situri fără autorizaţie, producerea unor pagube prin săpături neautorizate şi furtul unor obiecte care aparţin proprietarilor lor de drept.

Historic England, o agenţie Guvernului britanic însărcinată cu protejarea patrimoniului, a salutat la rândul ei decizia de închidere a site-ului campaniei.

Te-ar mai putea interesa și
Ambalajele pentru care nu se percepe garanția de 50 de bani vor putea fi comercializate până la finalul anului, cu șase luni mai mult
Ambalajele pentru care nu se percepe garanția de 50 de bani vor putea fi comercializate până la finalul anului, cu șase ...
Guvernul vrea să prelungească până la 31 decembrie termenul limită de când este interzisă comercializarea de băuturi în ambalaje fără sigla SGR, pentru care nu se percepe garanția de 50......
5thScape a strâns peste 1 milion de dolari pentru primul cripto VR/AR din lume. În prevânzare acum (P)
5thScape a strâns peste 1 milion de dolari pentru primul cripto VR/AR din lume. În prevânzare acum (P)
În lumea realității virtuale (VR), nu vorbim doar despre experiențe de joc captivante, ci despre o transformare care ...
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Retailul, principalul motor al economiei, dă semne de avarie – analiză Frames
Comerţul cu amănuntul dă primele semne de criză, pe fondul efectelor inflaţiei şi al creşterii taxelor, iar fără ...
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. Câţiva ani trebuie să avem răbdare
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. ...
Cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi cele 300 de contracte de modernizare ...