Produsele din magazinele online româneşti, mai scumpe decât în străinătate – Studiu PayPal

Produsele vândute în magazinele online din România au fost, în 2013, mai scumpe decât în magazinele similare din străinătate, diferenţa de preţ fiind, în unele cazuri, şi de 76%, arată studiul 'PayPal Pricing Report 2014', publicat miercuri.
Economica.net - mie, 05 mart. 2014, 11:57
Produsele din magazinele online româneşti, mai scumpe decât în străinătate - Studiu PayPal

Aproape o treime dintre românii care cumpără online (33%) au declarat că fac achiziţii online din străinătate de câteva ori pe trimestru, în timp ce 17% au spus că fac achiziţii din magazinele online străine cel puţin o dată pe lună.

Principalele motive pentru achiziţiile online din străinătate sunt preţurile mai mici (44%) şi disponibilitatea anumitor produse (17%), conform studiului.

Din punct de vedere al destinaţiilor din care românii preferă să cumpere online, China, SUA, Germania şi Marea Britanie continuă să fie în top.

Potrivit datelor colectate de PayPal, cea mai importantă evoluţie a fost înregistrată de plăţile realizate către magazinele britanice (+38% în 2013, comparativ cu anul anterior), şi către magazinele din China (+28%). În ceea ce priveşte plăţile făcute prin PayPal către magazine electronice de către utilizatorii români, următoarele destinaţii au fost Germania (+25%) şi Statele Unite (18%).

Românii care cumpără din SUA, de exemplu, pot achiziţiona electronice la preţuri cu 39% mai mici decât în magazinele româneşti, jocuri şi jucării mai ieftine cu 61%, în timp ce plătesc cu 40% mai puţin pentru cosmetice şi cu 26% mai puţin pentru haine.

În cazul în care destinaţia pentru cumpărături este Marea Britanie, jocurile şi jucăriile sunt disponibile la jumătate din preţul din România, hainele sunt cu peste o treime mai ieftine (36%), iar electronicele şi cosmeticele pot fi cumpărate la preţuri cu 30% mai mici decât cele din magazinele româneşti.

‘Din Germania, hainele sunt achiziţia cea mai bună, preţurile lor fiind cu 60% mai mici decât în România, dar economii importante pot fi făcute şi la cosmetice (-40%), jocuri şi jucării (-47%) şi electronice (-26%). Atunci când China este destinaţia pentru cumpărături online, produsele care se găsesc aici la cele mai mici preţuri sunt jucăriile (-76%) şi hainele (-33%)’, se notează în raport.

Conform realizatorilor cercetării, în România, persoanele care achiziţionează produse online cu valoare de sub 150 de euro nu plătesc taxe vamale, dar plătesc TVA. Dacă valoarea produsului este mai mică de 50 de euro nu se plătesc taxe suplimentare. Pentru cumpărăturile cu valori mai mari (de peste 150 de euro), cumpărătorii din România plătesc numai TVA, atunci când produsul provine din Uniunea Europeană.

Studiul Pay Pal a inclus magazine online cunoscute din SUA, Germania, Marea Britanie, Rusia, China şi din mai multe pieţe din Europa Centrală şi de Est. PayPal a analizat comportamentul de shopping unui număr de 1.800 de români.

PayPal este modalitatea rapidă şi sigură pentru a face şi primi plăţi online, prin intermediul dispozitivelor mobile şi în magazine, fără ca utilizatorii să-şi dezvăluie informaţiile financiare.

Cu peste 143 milioane de conturi active pe 193 de pieţe şi operaţiuni în 26 de valute, PayPal este o companie deţinută de eBay, cu sediul în San Jose (California, SUA) şi sediul internaţional în Singapore.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Investițiile străine la nivel global au crescut anul trecut cu 77%, până la 1.650 de miliarde de dolari
Investițiile străine la nivel global au crescut anul trecut cu 77%, până la 1.650 de miliarde de dolari
Investiţiile străine globale s-au ridicat la 1.650 de miliarde de dolari în 2021, o puternică majorare, de 77%, după ...
Nicuşor Dan, în replică la declarațiile Gabrielei Firea: Nu se pune problema ca bucureștenii să plătescă 800-900 de lei pe gigacalorie
Nicuşor Dan, în replică la declarațiile Gabrielei Firea: Nu se pune problema ca bucureștenii să plătescă 800-900 ...
Primarul general Capitalei, Nicuşor Dan, o contrazice pe Gabriela Firea, fostul edil, precizând că nu se pune problema ...
Comisia Europeană va reține din fondurile alocate Poloniei banii pentru plata amenzii primite pentru că nu închide mina de lignit din Turow
Comisia Europeană va reține din fondurile alocate Poloniei banii pentru plata amenzii primite pentru că nu închide mina ...
Comisia Europeană a anunţat miercuri că va reţine din fondurile europene alocate Poloniei, dacă aceasta nu va începe ...