Profitul Deutsche Telekom a depăşit estimările în T2 datorită subsidiarei din SUA

Profitul trimestrial al Deutsche Telekom AG a depăşit estimările analiştilor datorită majorării numărului de clienţi în Germania şi deprecierii euro, care a sporit câştigurile înregistrate de T-Mobile, divizia de telefonie mobilă din SUA, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - joi, 06 aug. 2015, 09:09
Profitul Deutsche Telekom a depăşit estimările în T2 datorită subsidiarei din SUA

Deutsche Telekom deţine 66% din acţiunile T-Mobile US, a cărei valoare de piaţă se ridică la aproximativ 31,5 miliarde de dolari. T-Mobile a depăşit Sprint Corp în trimestrul doi din 2015, devenind al treilea operator de telefonie mobilă din SUA după numărul de clienţi, scrie Agerpres.

Profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare a crescut cu 13% în trimestrul doi din 2015, la 5,03 miliarde de euro (5,5 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 4,94 miliarde de euro. Vânzările celui mai mare operator de telefonie din Europa au urcat cu 15% în perioada aprilie – iunie 2015, la 17,4 miliarde de euro, uşor peste previziunile analiştilor, de 17 miliarde de euro.

Profitul operaţional în Germania a scăzut cu 1,4% în timp ce veniturile au urcat cu 2,1%, la 5,58 miliarde de euro, în timp ce numărul de clienţi a crescut cu 81.000 în perioada aprilie – iunie 2015.

Deutsche Telekom a confirmat estimarea privind obţinerea unui profit ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare de 18,3 miliarde de euro în acest an şi un flux de numerar de aproximativ 4,3 miliarde de euro. În funcţie de aprecierea dolarului, profitul operaţional ar putea ajunge în 2015 la 19,3 miliarde de euro, a anunţat compania germană.

Anul acesta, acţiunile Deutsche Telekom au urcat la Bursa de la Frankfurt cu 30%. Miercuri, titlurile au crescut cu 1,6%, la 17,29 euro, evaluând compania la aproximativ 80 miliarde de euro.

Presa din Germania anunţa recent că Deutsche Telekom poartă discuţii cu operatorul de cablu american Comcast în vederea unei eventuale vânzări T-Mobile US.

Sectorul de media şi telecomunicaţii din SUA trece în prezent printr-o fază de concentrare după preluarea operatorului de televiziune prin satelit DirecTV de către AT&T pentru 49 de miliarde de dolari şi a Time Warner Cable, al doilea operator de cablu american, de către numărul trei Charter Communications pentru 56 de miliarde de dolari.

În luna aprilie a acestui an, Comcast a renunţat la intenţia de a prelua Time Warner Cable după ce s-a lovit de opoziţia autorităţilor americane din domeniul concurenţei. Prin preluarea T-Mobile, Comcast ar putea oferi televiziune prin cablu, Internet, telefonie fixă şi mobilă într-un singur pachet.

Deutsche Telekom este prezent în aproximativ 50 de ţări şi are circa 228.000 de angajaţi la nivel mondial. Grupul a generat venituri de 62,7 miliarde euro în anul financiar 2014, mai mult de 60% din această valoare consemnată în afara Germaniei.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Capacitatea gazoductului TAP poate fi majorată cu un an mai devreme, dacă există cerere
Capacitatea gazoductului TAP poate fi majorată cu un an mai devreme, dacă există cerere
Gazoductul Trans Adriatic Pipeline (TAP), care va transporta gaze naturale azere din Marea Caspică, este pregătit să-şi ...
Niculescu, Ministerul Energiei: Am avut o iarnă uşoară. Preţurile la gaze şi la energie ar putea să scadă
Niculescu, Ministerul Energiei: Am avut o iarnă uşoară. Preţurile la gaze şi la energie ar putea să scadă
Preţurile la gaze şi la energie ar putea să scadă în viitorul apropiat deoarece România a avut o iarnă uşoară, cu ...
Ministerul Sănătăţii: Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 este de 31,71%
Ministerul Sănătăţii: Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 este de 31,71%
Gradul de pozitivare a testelor COVID-19 efectuate este de 31,71%, a informat marţi Ministerul Sănătăţii.