1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

News

Proteste la Cotroceni ale Blocului Naţional Sindical

Blocul Naţional Sindical (BNS) organizează luni o acţiune de protest privind legislaţia muncii (negocieri colective, dialog social, Codul Muncii, sindicate), potrivit programului de acţiuni de protest stabilit de Biroul Executiv al BNS.

30 mai, 2016 | Agerpres

Acţiunea de protest constă în pichetarea Palatului Cotroceni, respectiv sediul Preşedinţiei, între orele 11,00, - 14,00.

În data de 24 mai, liderii Blocului Naţional Sindical au anunţat că vor începe mai multe acţiuni de protest în perioada următoare, la Palatul Cotroceni, pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă.

Seria protestelor a fost deschisă pe 25 mai de sindicatele din industria de apărare, care au pichetat între orele 11,00 - 14,00 sediul Preşedinţiei, împreună cu organizaţiile sindicale din sector afiliate la Cartel Alfa.

De asemenea, marţi, 31 mai, va veni rândul sindicatelor din agricultură să picheteze, iar joi, 2 iunie, al celor din industria constructoare de automobile şi subansamble auto şi din transporturi, afiliate la BNS. Vineri vor protesta sindicatele din energie.

În plus, în această perioadă, BNS are în evaluare şi alte acţiuni de protest organizate cu sindicate membre din alte sectoare de activitate.

BNS a transmis marţi o scrisoare deschisă preşedintelui României, Klaus Iohannis, în care atrage atenţia, printre altele, asupra 'politicii salariale haotice discriminatoare şi demotivantă care a golit de resurse umane de calitate marea majoritate a autorităţilor publice din România' şi îi solicită acestuia să-şi exercite funcţia de mediere 'între stat şi societate'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO