1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Putin: Relaţiile dintre Rusia şi SUA s-au deteriorat de la venirea lui Donald Trump la putere

Nivelul de încredere între Moscova şi Washington s-a deteriorat de la preluarea mandatului de către noul preşedinte al SUA, Donald Trump, a declarat şeful statului rus Vladimir Putin într-un interviu televizat difuzat miercuri, potrivit Reuters.

12 apr, 2017 | Agerpres

Întrebat despre relaţiile cu Trump de când acesta a devenit preşedinte, Putin a răspuns, potrivit unei transcrieri a interviului publicată de Kremlin: 'S-ar putea spune că nivelul de încredere în ceea ce priveşte conlucrarea, în special la nivel militar, nu s-a îmbunătăţit, ci mai degrabă s-a deteriorat'.

Referitor la acuzaţiile că guvernul sirian a lansat un atac cu arme chimice în provincia Idlib, Putin a declarat că Damascul a renunţat la stocurile sale de arme chimice.

În opinia sa, două sunt explicaţiile principale pentru incidentul din provincia Idlib: fie raidurile aeriene ale guvernului sirian au lovit depozite cu arme chimice ale rebelilor, ca urmare eliberându-se un gaz toxic, fie incidentul a fost o înscenare proiectată pentru a discredita guvernul sirian.

Despre Rusia s-a spus că a intervenit în favoarea lui Donald Trump în timpul campaniei electorale la prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, pe fondul unor relaţii extrem de tensionate cu administraţia preşedintelui democrat Barack Obama.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO