1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

IT&C

Reacţia Vodafone România faţă de amenda aplicată de ANCOM

Vodafone România susţine, într-o precizare transmisă marţi ECONOMICA.NET, că acoperirea aşa-numitelor "zone albe", nedeservite de reţele de comunicaţii mobile în bandă largă, este îngreunată de birocraţie, lucrările fiind deseori blocate în diverse etape, cum ar fi cea e obţinere a autorizaţiilor de construcţie.

26 iul, 2016 | ECONOMICA.net

Redăm integral poziţia oficială a Vodafone România faţă de amenda ANCOM:

"Acoperirea asa-numitelor «zone albe» este un proiect in care Vodafone Romania investeste in permanenta resurse, ca parte din obligatiile ce deriva din detinerea licentelor. Din pacate, procesul este anevoios, din cauza ca eforturile de a acoperi aceste zone sunt deseori blocate in diverse etape, cum ar fi in cea de obtinere a autorizatiilor de constructie necesare.

Vodafone Romania lucreaza in mod constructiv cu autoritatile si saluta recenta modificare a cadrului legal care reglementeaza infrastructura de telecomunicatii, si anume Legea Infrastructurii nr. 154/2012, care simplifica procedurile pentru obtinerea autorizatiilor. Vodafone Romania isi exprima increderea ca noua lege va contribui la cresterea eficientei eforturilor depuse in aceasta directie."

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a amendat Vodafone, Orange şi Telekom cu un total de 900.000 de lei pentru neîndeplinirea obligaţiilor de acoperire prevăzute în licenţele de utilizare a spectrului de frecvenţe radio distribuite în 2012.

În cadrul licitației de spectru desfășurată în anul 2012, ANCOM le-a impus operatorilor care au dobândit drepturi de utilizare a frecvențelor radio în benzile de frecvenţe sub 1 GHz (800 MHz şi/sau 900 MHz) – Cosmote, Orange, RCS&RDS şi Vodafone – obligația de a acoperi fiecare un anumit număr din cele 676 de localități nedeservite cu rețele de comunicații mobile de bandă largă, proporțional cu resursele de spectru câștigate. Astfel, Vodafone și Orange au avut fiecare obligația de a acoperi câte 225 de localități rurale, Cosmote 169, iar RCS&RDS 57 de localități rurale. Termenul până la care operatorii aveau obligaţia de a acoperi aceste localități a fost 5 aprilie 2016.

Începând cu data de 6 aprilie 2016, ANCOM a controlat modul în care operatorii și-au îndeplinit obligația de acoperire a localităţilor rurale precizate în licențele primite.

În urma controalelor, ANCOM a constatat neîndeplinirea de către Vodafone România a obligațiilor de acoperire a 72 de localități din cele care îi reveneau conform licenței obținute. Compania Vodafone a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 720.000 de lei.

În cazul Orange România, s-a constatat neîndeplinirea obligațiilor în 12 localități, iar operatorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 120.000 de lei.

Telekom Romania Mobile Communications nu și-a îndeplinit obligația de acoperire a 6 localități și a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 60.000 de lei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO