Reconcilierea economiei cu ecologia va fi obiectivul principal al viitorului guvern german – succesor Merkel

Reconcilierea economiei cu ecologia va fi obiectivul principal al viitorului guvern german, a afirmat preşedintele Uniunii Creştin-Democrate (CDU) germane, Armin Laschet, un favorit la succesiunea cancelarului Angela Merkel, transmite duminică dpa.
AGERPRES - Dum, 13 iun. 2021, 09:32
Reconcilierea economiei cu ecologia va fi obiectivul principal al viitorului guvern german - succesor Merkel

Obiectivul trebuie să fie o ţară industrializată neutră climatic, a declarat Laschet sâmbătă, la o întâlnire cu reprezentanţi ai CDU din landul Schleswig-Holstein, desfăşurată la Neumuenster.

Germania va organiza alegeri federale în septembrie, în urma cărora cancelarul Angela Merkel va pleca, după 16 ani, de la conducerea ţării cu cea mai puternică economie din Uniunea Europeană.

Laschet a mai spus că trebuie să existe în continuare loc pentru o industrie auto şi o industrie a oţelului sau şantiere navale.

Obiectivul nu este doar de a atinge neutralitatea climatică până în 2045, ci şi de a menţine locurile de muncă în industrie, a subliniat creştin-democratul.

‘Aceasta este diferenţa faţă de Verzi: noi vorbim şi despre competitivitate’, a spus el, căutând să diferenţieze abordarea CDU de cea a partidului Verzii, al căror sprijin a crescut în ultimul timp, ajungând aproape la paritate în sondaje cu blocul conservator CDU/CSU.

Armin Laschet a pledat totodată pentru accelerarea tranziţiei Germaniei spre energia verde, subliniind că aşteaptă aceasta de la viitorul guvern.

Blocul CDU/CSU guvernează în prezent la nivel federal într-o coaliţie cu social-democraţii (SPD).

Te-ar mai putea interesa și
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere a numărului de cazuri de COVID 19 și în România, iar în scenariul......
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac ...
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...