Record pentru vânzările de maşini noi şi second hand în T1. Creşteri de două cifre – analiză Autovit.ro

Vânzările de maşini noi şi second hand au înregistrat, în primul trimestru din 2016, creşteri de câte două cifre, iar până la finele anului se estimează o depăşire a pragului de 275.000 de unităţi, reiese dintr-o analiză de specialitate, publicată, miercuri, de Autovit.ro.
Economica.net - mie, 27 apr. 2016, 11:36
Record pentru vânzările de maşini noi şi second hand în T1. Creşteri de două cifre - analiză Autovit.ro

Conform datelor Autovit.ro ce au avut la bază statistici ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), în intervalul ianuarie – martie 2016, pentru piaţa de maşini noi, creşterea este de 21% faţă de primele trei luni ale anului anterior. Pe acest segment, până la sfârşitul anului se estimează o depăşire a pragului de 25.000 unităţi vândute, trend susţinut şi de programul ‘Rabla’.

Pe de altă parte, piaţa de maşini rulate, sosite din import, a înregistrat, în perioada analizată, un salt de 18%, comparativ cu acelaşi interval din 2015. Şi în acest caz, previziunile specialiştilor arată o depăşire a pragului de 250.000 de unităţi importate şi înmatriculate, până la finalul acestui an.

În ceea ce priveşte reînmatriculările, analiza Autovit.ro relevă faptul că, între ianuarie şi martie 2016, creşterea a fost de 2%, însă s-a consemnat cea mai mare cifră a tranzacţiilor din ultimii patru ani. Segmentul maşinilor reînmatriculate în România este cel care are cele mai mici fluctuaţii lunare şi anuale.

La nivelul platformei online Autovit.ro, numărul de anunţuri a crescut în special în martie, iar preţul mediu al unei maşini listate pe site este de 8.000 euro. Pe de altă parte, cele mai scumpe modele, precum Bentley, Ferrari sau Rolls Royce, au tarife de vânzare de peste 200.000 de euro.

‘Cel mai consistent palier de preţ rămâne cel între 5.000 şi 10.000 de euro, unde se încadrează peste un sfert dintre maşinile de pe site, rămânând însă important şi segmentul de până în 3.000 de euro care este benefic pentru cei cu bugete mici. Continuă, însă, să aibă o pondere importantă şi maşinile de peste 20.000 de euro, cele mai multe fiind modele ale mărcilor germane premium’, se notează în comunicatul Autovit.ro.

Parte din Grupul Naspers, Autovit.ro este cea mai mare platformă online din România destinată vânzării şi cumpărării de maşini noi şi second hand. Platforma integrează anunţuri din următoarele categorii: autoturisme second hand şi noi, camioane şi utilitare, motociclete, utilaje de construcţii şi masini agricole, piese second hand.

Te-ar mai putea interesa și
Carantina zonală se încheie pentru localitățile Glina, Tunari şi 1 Decembrie și se prelungește pentru Popești-Leordeni
Carantina zonală se încheie pentru localitățile Glina, Tunari şi 1 Decembrie și se prelungește pentru Popești-Leordeni
Măsura de carantină zonală încetează de vineri, de la ora 22.00, pentru localităţile Glina, Tunari şi 1 Decembrie, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov....
Un robot proiectat de o firmă din Israel ar putea să le ia în scurt timp locul degustătorilor de cafea
Un robot proiectat de o firmă din Israel ar putea să le ia în scurt timp locul degustătorilor de cafea
Zilele în care experţii se adunau într-o cameră ermetică pentru a degusta cafeaua şi a da note cu privire la culoare, ...
Guvernul de la Roma a decis relaxarea restricțiilor începând cu sfârșitul lunii aprilie
Guvernul de la Roma a decis relaxarea restricțiilor începând cu sfârșitul lunii aprilie
Italia ar urma să înceapă redeschiderea restaurantelor şi a şcolilor de luni, 26 aprilie, a anunţat vineri şeful guvernului ...
Angela Merkel s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca
Angela Merkel s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca
Cancelarul german Angela Merkel a primit vineri prima doză a vaccinului dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania ...