1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Republicanul Donald Trump susţine că îşi va numi întregul cabinet până săptămâna viitoare

Donald Trump va discuta vineri cu ultimii candidaţi pentru poziţiile rămase libere în administraţia sa prezidenţială şi speră că va anunţa întregul cabinet până săptămâna viitoare. Miliardarul republican nu este încă hotârât cu privire la numele viitorului secretar de stat, o poziţie cheie pentru diplomaţia şi politica externă a Statelor Unite, transmite Reuters.

02 dec, 2016 | Agerpres

"Avem oameni extraordinari care se alătură cabinetului şi dincolo de cabinet. Îi veţi vedea săptămâna viitoare aproape pe toţi", a declarat trimp într-un interviu pentru Fox News.

Miliardarul republican îşi va prelua mandatul la 20 ianuarie şi are de gând să ia măsuri imediate în domeniul taxării, imigraţiei şi sistemului sanitar.

Cele mai importante priorităţi pentru preşedintele ales sunt reducerea imigraţiei ilegale, abolirea sau înlocuirea Obamacare şi numirea unui magistrat conservator la Curtea Supremă, pentru a prelua locul rămas liber după moartea lui Antonin Scalia.

Donald Trump a declarat că în prima zi de mandat ar putea să vorbească despre promisiunea de a ridica un zid la frontiera sudică cu Mexic.

"Vom ridica zidul, vom abroga ceva legi şi vom lua mai multe ordine executive în domenii pe care le considerăm nepotrivite", a precizat miliardarul republican, care a discutat despre posibilitatea de abrogare a unor ordine executive luate de preşedintele democrat Barack Obama.

În ultima săptămână, liderul republican şi-a prezentat nominalizările cheie pentru departamentele de comerţ, sănătate, dar şi pentru Trezorerie.

"Aceştia sunt nişte oameni de mare disticţie, de mare succes. Aveţi nevoie de ei", a declarat Donald Trump.

Între timp, numărul candidaţilor pentru poziţia de secretar de stat a fost redus la patru favoriţi, printre care se numără şi fostul prezidenţial republican Mitt Romney, care a pierdut în urmă cu patru ani scutinul prezidenţial în faţa lui Barack Obama.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO