Retailerul Profi își extinde suprafața de depozitare din CTPark Bucharest West cu 10.000 mp  

Profi Rom Food, compania care operează lanțul de peste 1.640 de magazine Profi, Profi Loco, Profi City, și-a extind suprafața de depozitare cu 10.000 de mp, ocupând o nouă clădire în CTPark Bucharest West, cel mai mare parc industrial din România. Noile spații sunt potrivite pentru întreaga gamă de produse a retailerului. Clădirea va fi dotată cu panouri solare.
Alina Stanciu - mar, 27 dec. 2022, 13:14
Retailerul Profi își extinde suprafața de depozitare din CTPark Bucharest West cu 10.000 mp   

Dezvoltatorul CTP a livrat pentru PROFI o nouă clădire cu o suprafață de 10.000 mp, în CTPark Bucharest West, retailerul ajungând astfel la o capacitate totală de depozitare în acest centru logistic de 67.000 de mp, potrivit unui comunicat al companie.

Noile spații  răspund nevoii de dezvoltare pe termen mediu și lung a comerciantului și sunt potrivite pentru întreaga gamă de produse a retailerului, de la produse neperisabile și care nu  necesită condiții speciale de depozitare, până la cele care necesită temperatură controlată, precum lactate, fructe, legume, carne și produse congelate.

PROFI operează în CTPark Bucharest West trei tipuri de depozite cu temperatură ambientală și cu temperatură controlată pentru refrigerate și congelate.

Amplasat în vestul Bucureștiului, la km 23 pe Autostrada A1, CTPark Bucharest West este cel mai mare parc industrial din România, precum și din rețeaua CTP, dezvoltator prezent în 10 țări. CTPark Bucharest West are o suprafață închiriabilă de peste 770.000 mp și găzduiește peste 2.000 de angajați care își desfășoară activitatea permanent în parcul industrial.

În România, CTP deține o suprafață totală de peste 2,3 milioane mp de depozite de clasa A în alte 15 orașe: București, Arad, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Târgu Mureș, Caransebeș, Ineu și Salonta.

„Încă de la începutul relației noastre cu PROFI, am gândit parteneriatul nostru pe termen lung și am construit împreună spațiile necesare astfel încât să putem să răspundem agil și rapid nevoilor de dezvoltare ale clientului, care acționează într-un sector extrem de dinamic și cu un potențial major de creștere. Am ajuns, astăzi, împreună, la o suprafață ocupată de peste 67.000 mp, care a crescut odată cu rețeaua de magazine deținută de PROFI în România și oferă toate dotările necesare pentru gama lor variată de produse”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head CTP România.

 Depozitul PROFI din CTPark Bucharest West va fi dotat cu un parc fotovoltaic cu o putere instalată de 3 MW, care va asigura un flux suplimentar de energie de aproximativ 4100 MWh/an, pentru a eficientiza consumul mai ales în perioadele de vârf. De asemenea, PROFI a anunțat de curând că desfășoară un proiect pilot de implementare a panourilor fotovoltaice pe magazinele sale din Șag, Făget, Timișoara, Giarmata, Sânandrei, Lipova, și din alte localități, ca măsură de economisire a energiei, cu efect atât imediat, cât și pe termen lung.

„CTPark Bucharest West a fost prima noastră opțiune atunci când am evaluat oportunitatea actualei extinderi, deoarece reprezenta o continuare firească a parteneriatului nostru cu CTP, care a dovedit că ne poate oferi spații personalizate și pe măsura nevoilor noastre, realizate la cele mai înalte standarde de calitate. Un factor suplimentar în decizia noastră a fost cel legat de sustenabilitate și de investițiile pe care dezvoltatorul le face constant, precum instalarea de panouri solare, pentru a optimiza și eficientiza și mai mult consumul de energie, priorități care sunt aliniate cu necesitățile, dar și cu principiile noastre”, a declarat Gaetan Pacton, Director General Profi România.

Cu 28.000 de angajați și peste 1.640 de magazine integrate și partener prezente în circa 770 de localități, PROFI este firma cu cel mai mare număr de angajați din România.

Tranzacția de închiriere a fost consiliată de compania de consultanță imobiliară Jones Lang LaSalle.

 CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale listat din Europa Continentală în funcție de suprafața închiriabilă brută, deținând peste 9,9 milioane de m² de spații în zece țări.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...