Retailerul suedez de mobilă IKEA organizează Green Friday începând de astăzi. Clienții pot primi cu 50% mai mult pe mobila IKEA uzată pe care o returnează în magazine

În perioada 10-28 noiembrie, retailerul suedez IKEA va oferi clienților posesori de card IKEA Family, care returnează mobila IKEA folosită în unul dintre cele două magazine din Băneasa și Pallady, cu 50% mai mult față de valoarea estimată a produselor returnate.
Alina Stanciu - mie, 10 nov. 2021, 11:38
Retailerul suedez de mobilă IKEA organizează Green Friday începând de astăzi. Clienții pot primi cu 50% mai mult pe mobila IKEA uzată pe care o returnează în magazine

Pentru al doilea an consecutiv, retailerul suedez de mobilă IKEA a ales să organizeze în loc de Black Friday, campania cu cele mai mari reduceri dintr-un an, un eveniment de shopping legat de politica sa de sustenabilitate. De Green Friday, care se va desfășura anul acesta în perioada 10-28 noiembrie, clienții IKEA vor primi cu 50% mai mult față de valoarea estimată a produselor returnate în cadrul serviciului buy-back, disponibil la IKEA pe tot timpul anului.

Retailerul profită de această ocazie și pentru a crește numărul posesorilor de card IKEA Family, un instrument de fidelitate lansat odată cu inaugurarea primului magazin IKEA din România.  Cei 50% în plus se acordă doar posesorilor de card IKEA Family.

Oricine dorește să beneficieze de ofertă, dar nu este membru al IKEA Family, se poate înscrie  fie online, fie în magazin.

Cum funcționează sistemul buy-back IKEA

Pentru a putea beneficia de programul buy-back oferit de IKEA, clienții trebuie mai întâi să intre pe site-ul companiei și să verifice dacă produsul lor este eligibil pentru a fi returnat. Bifând o serie de căsuțe, va primi și o estimare a valorii produsului, un cod QR și numărul de înregistrare aferent.

Ulterior, aceștia trebuie să vină într-unul din magazinele IKEA, la departamentul de schimbare și returnare, cu mobilierul asamblat complet și cu estimarea primită online. Angajații serviciului Relații Clienți IKEA vor efectua o evaluare fizică a pieselor de mobilier și vor face o ofertă finală, pe care clienții o pot declina în cazul în care aceasta nu este satisfăcătoare. În cazul în care oferta este acceptată, IKEA va oferi în schimb un card de retur cu o sumă cu 50% mai mare decât valoarea estimată a produselor de mobilier returnate, în perioada 10-28 noiembrie.

Nu este necesar să prezentați o factură care să ateste achiziția produsului respectiv.

IKEA va vinde produsele returnate în cadrul Huburilor circulare din magazinele IKEA Băneasa și Pallady. Toate produsele returnate vor fi dezinfectate în conformitate cu masurile de siguranță împotriva răspândirii COVID-19, ținând cont de tipul materialului și de starea produsului.

„IKEA face demersuri concrete pentru a avea un impact pozitiv asupra oamenilor și planetei, iar anul acesta le oferim clienților noștri posibilitatea de a-și răscumpăra mobilierului pe care nu îl mai folosesc, în cadrul campaniei Green Friday. De exemplu, dacă doriți să returnați un produs cu o valoare estimată de 200 de lei, veți primi în schimb un card de retur cu suma de 300 de lei, pe care îl puteți cheltui atunci când aveți cu adevărat nevoie. În plus, ne dorim să devenim și mai circulari, astfel încât mobilierul returnat de clienții noștri va fi oferit spre vânzare, iar astfel îi vom prelungi perioada de folosință.”, a declarat Violeta Neniță, Market Manager IKEA România.

Returnarea mobilierului vechi IKEA este posibilă pe tot parcursul anului, însă doar în perioada 10-28 noiembrie, clienții pot câștiga cu 50% mai mult, față de valoarea estimată a produselor returnate. Anul trecut, în cadrul campaniei Green Friday, 155.000 de piese de mobilier au fost returnate (prin Buy Back) în întreaga lume, iar în 26 de piețe, inclusiv în România, ceilalți clienți au putut achiziționa mobilierul utilizat la prețuri foarte accesibile.

Citește și

Te-ar mai putea interesa și
Chimcomplex va da afară aproape 400 de angajați
Chimcomplex va da afară aproape 400 de angajați
Chimcomplex va începe un program de disponibilizare colectivă care vizează 396 de angajaţi ai societăţii, informează compania printr-un comunicat transmis luni Bursei de la Bucureşti,......
Viktor Orban: Europa s-a împușcat în picior când a impus sancțiuni împotriva Rusiei
Viktor Orban: Europa s-a împușcat în picior când a impus sancțiuni împotriva Rusiei
Ungaria ar trebui să se pregătească pentru un război prelungit în Ucraina vecină, a declarat luni prim-ministrul Viktor ...
Primăria Capitalei vinde patru cabinete medicale prin licitație cu strigare
Primăria Capitalei vinde patru cabinete medicale prin licitație cu strigare
Primăria Capitalei vinde patru cabinete medicale prin licitaţie publică deschisă cu strigare, anunţă viceprimarul Stelian ...
Maia Sandu: Nu avem garanția că Gazprom va repecta contractul de furnizare către Moldovagaz
Maia Sandu: Nu avem garanția că Gazprom va repecta contractul de furnizare către Moldovagaz
Autorităţile de la Chişinău nu au certitudinea că furnizorul energetic rus Gazprom va respecta contractul cu Moldovagaz, ...