ROBOR la trei luni scade uşor după cinci şedinţe de creştere consecutivă

ROBOR 3M a scăzut la 3,38%, faţă de 3,39%, nivelul de ieri când a atins cea mai ridicată valoare din 6 august 2018. Indicele ROBOR 6M a rămas la 3,58%, cea mai mare valoare din 5 martie 2014. Indicele la trei luni a crescut de vinerea trecută în fiecare zi din această săptămână. Astăzi a fost prima şedinţă din această săptămână în care ROBOR la trei luni a scăzut. Vineri, 19 octombrie, ROBOR 3M era cotat la 3,28%.
Economica.net - vin, 26 oct. 2018, 07:54
ROBOR la trei luni scade uşor după cinci şedinţe de creştere consecutivă

ROBOR la trei luni a scăzut la 3,38%, faţă de 3,39%, nivelul de ieri când a atins cea mai ridicată valoare din 6 august 2018. Vineri, ROBOR la trei luni era cotat la 3,28%, iar de luni a crescut de la 3,30%, în fiecare zi, până la 3,39%.

ROBOR la şase luni a rămas la 3,58%, valoare egală cu cea de ieri când a atins cea mai ridicată valoare din 5 martie 2014 (3,61%). Primele patru bănci din sistemul bancar lucrează cu dobânzi legate de indicele de referinţă Robor la 6 luni.

Citeşte şi Ne aşteaptă o săptămână de foc: fără repo de la BNR, ROBOR va creşte toată săptămâna, pe majoritatea scadenţelor

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

BCR, Banca Transilvania, BRD şi Raiffeisen Bank sunt primele patru bănci din sistem din punct de vedere al activelor deţinute care acordă împrumuturi ipotecare sau de nevoi personale cu dobânda legată de Robor 6M. În cazul persoanelor juridice, împrumuturile, majoritare de tip revolving, au dobânda legată de Robor 3M.

Evoluţia dobânzilor pe piaţa monetară este de obicei corelată cu evoluţia randamentelor la titlurile de stat. Robor la 3 luni a înregistrat în septembrie şi în octombrie 2016 un nivel minim istoric de 0,68% pe an.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cîţu: Nu prea văd sensul ca după 1 aprilie, când intrăm în vară, să reglementăm piaţa de energie
Cîţu: Nu prea văd sensul ca după 1 aprilie, când intrăm în vară, să reglementăm piaţa de energie
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că nu vede sensul unei reglementări a pieţei de energie după data ...
Ninsori abundente în Turcia şi Grecia: Haos pe Aeroportul din Istanbul, mii de şoferi blocaţi pe o autostradă de lângă Atena
Ninsori abundente în Turcia şi Grecia: Haos pe Aeroportul din Istanbul, mii de şoferi blocaţi pe o autostradă de lângă ...
Cursele aeriene programate pe Aeroportul din Istanbul au fost suspendate până marţi după-amiază şi mii de şoferi au ...
Schimbări în structura de conducere a Porsche Finance Group
Schimbări în structura de conducere a Porsche Finance Group
Porsche Finance Group anunță schimbări importante în structura de conducere. CEO-ul David Gedlicka preia și funcția ...