1EUR = 4.7354 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

ROBOR 3M şi 6M stagnează

ROBOR 3M a stagnat la 3,19%, iar ROBOR 6M a rămas la 3,49%.

13 noi, 2018 | ECONOMICA.net

ROBOR la trei luni a rămas la 3,19%, acelaşi nivel de ieri când a atins cea mai mică valoare pentru ROBOR 3M din 18 octombrie 2018.

ROBOR la şase luni a stagnatla 3,43%, valoare egală cu cea de ieri când a ajuns la cell mai mic nivel din 17 octombrie 2018. Primele patru bănci din sistemul bancar lucrează cu dobânzi legate de indicele de referinţă Robor la 6 luni.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

BCR, Banca Transilvania, BRD şi Raiffeisen Bank sunt primele patru bănci din sistem din punct de vedere al activelor deţinute care acordă împrumuturi ipotecare sau de nevoi personale cu dobânda legată de Robor 6M. În cazul persoanelor juridice, împrumuturile, majoritare de tip revolving, au dobânda legată de Robor 3M.

Evoluţia dobânzilor pe piaţa monetară este de obicei corelată cu evoluţia randamentelor la titlurile de stat. Robor la 3 luni a înregistrat în septembrie şi în octombrie 2016 un nivel minim istoric de 0,68% pe an.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO