1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

ROBOR la trei luni scade, după cinci şedinţe consecutive de creşteri

ROBOR 3M a scăzut la 3,24%, iar ROBOR 6M a coborât la 3,45%. Este prima zi în care ROBOR la trei luni scade, după ce a înregistrat cinci şedinţe consecutive de creşteri.

22 noi, 2018 | ECONOMICA.net

ROBOR la trei luni a scăzut la 3,24%, faţă de 3,25%, nivelul de ieri.

ROBOR la şase luni a coborât la 3,45%, faţă de 3,46%, nivelul de ieri. Primele patru bănci din sistemul bancar lucrează cu dobânzi legate de indicele de referinţă Robor la 6 luni.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

BCR, Banca Transilvania, BRD şi Raiffeisen Bank sunt primele patru bănci din sistem din punct de vedere al activelor deţinute care acordă împrumuturi ipotecare sau de nevoi personale cu dobânda legată de Robor 6M. În cazul persoanelor juridice, împrumuturile, majoritare de tip revolving, au dobânda legată de Robor 3M.

Evoluţia dobânzilor pe piaţa monetară este de obicei corelată cu evoluţia randamentelor la titlurile de stat. Robor la 3 luni a înregistrat în septembrie şi în octombrie 2016 un nivel minim istoric de 0,68% pe an.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO