1EUR = 4.7231 RON | Bucureşti 28 º

News

Românca Roxana Mărăcineanu este noul ministru al Sporturilor din Franţa

Fosta înotătoare de origine română Roxana Mărăcineanu (43 de ani) a fost numită astăzi, 4 septembrie, ministru al Sporturilor în Franţa, în locul Laurei Flessel, scrie huffingtonpost.fr. Mărăcineanu este prima campioană mondială la proba 200 metri spate din istoria nataţiei franceze.

04 sep, 2018 | ECONOMICA.net

După demisia inopinată a Laurei Flessel, fosta înotătoare franceză de origine română Roxana Mărăcineanu a fost numită ministru al Sporturilor în Franţa. 

Născută pe 7 mai 1975 la Bucureşti, Roxana Mărăcineanu s-a mutat în Franţa la vârsta de nouă ani, împreună cu familia sa. 

Pe 17 ianuarie 1998, la Perth (Australia), Mărăcineanu devine prima campioană mondială la proba 200 metri spate din istoria nataţiei franceze. 

În anul 1999, Roxana Mărăcineanu a cucerit titlul de campioană europeană la aceeași probă, la Istanbul (Turcia).

În 2000, ea a câştigat locul al doilea la proba de 200 metri spate la Jocurile Olimpice de la Sydney, fiind surclasată de Diana Mocanu.

Mărăcineanu spune într-un interviu acordat în anul 2013 publicaţiei www.ouest-france.fr că la Sydney (când a ratat aurul în favoarea Dianei Mocanu) a plâns când s-a intonat imnul României. "Pentru că e şi imnul meu. M-am născut de două ori. Prima oară la Bucureşti, apoi, la nouă ani, în Franţa. În acelaşi timp, o bogăţie şi o durere", spune Roxana Mărăcineanu. 

Din 2004, când s-a retras din activitatea sportivă, Roxana Mărăcineanu a fost consultant la posturi TV şi a îmbrăţişat şi o carieră politică, fiind consilier regional în Île de France (regiunea Parisului). Ea este căsătorită cu jurnalistul Franck Ballanger.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO