1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

FALIMENTUL PERSONAL

România, singura ţară în care falimentul personal este refuzat de FMI. În alte ţări îl încurajează

Legea falimentului personal zace la Camera deputaţilor, după ce guvernul Boc, la presiunea FMI şi a bancherilor declara în 2010 că nu susţine legea. FMI dovedeşte un dublu standard în ceea ce priveşte falimentul personal: În Letonia, Lituania sau Ungaria l-a susţinut sau îl susţine cu toată puterea, la noi se împotriveşte în mod surprinzător.

17 iun, 2012 | | ECONOMICA.net

Fondul Monetar Internaţional a arătat de-a lungul timpului în Europa că susţine legea falimentului personal fără nicio rezervă. Pentru unele ţări textele de lege au fost scrise chiar de experţii FMI, în altele FMI a cerut ca legea să fie mai laxă pentru debitori. Ţări ca Lituania, Letonia, Estonia au ajuns să aibă această lege cu ajutorul FMI, care acum cere parobarea ei şi pentru Ungaria sau modificarea legii insolvenţei persoanelor fizice în Irlanda.

Toate aceste ţări au fost lovite dur de criză, şi unele au avut mari probleme cu sistemul bancar, dar asta nu a făcut Fondul să se opună legii care dă dreptul la o nouă şansă debitorilor supraîndatoraţi. În România, în schimb, guvernul trebuie să se opună oricărei măsuri "ce ar putea submina disciplina debitorilor", când peste 700 de mii de români nu îşi mai pot plăti ratele la bancă.

Cum a operat FMI în restul Europei? Cum a răspuns FMI întrebării: "de ce susţineţi legea în toată Uniunea Europeană şi în România vă opuneţi"? Mai există vreo menţiune privind legea insolvenţei persoanelor fizice în ultima scrisoare de intenţie cu FMI - document care nu a fost făcut încă public?

Aflaţi mâine de la ECONOMICA.NET dintr-un nou episod al campaniei privind Legea falimentului personal.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO