1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

Romania a angajat patru mari bănci străine să-i vândă eurobondurile pe marile pieţe

Ministerul Finanţelor a angajat băncile Citigroup, ING, Societe Generale şi UniCredit să fie managerii principali ai unei emisiuni de obligaţiuni denominate în euro, potrivit mai multor surse citate de Reuters.

05 apr, 2014 | ECONOMICA.net

Emisunea de eurobonduri ar putea fi construită cu scadenţa lazece ani, după ce, la începutul anului,  România a strâns două miliarde de dolari de pe piaţa americană, prin titluri la 10 şi la 30 de ani.

În luna octombrie, România a împrumutat 500 milioane de euro printr-o emisiune de obligaţiuni denominate în euro cu scadenţa la şapte ani, la un randament de 4,15% pe an.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) încearcă să profite de succesul său pe pieţele externe pentru a îmbunătăţi structura împrumuturilor externe prin care finanţează deficitul bugetar.

Guvernul a început anul în forţă pe partea de cheltuieli bugetare, deficitul înregistrat la finalul primelor două luni fiind cu peste 25% mai mare faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pe de altă parte, MFP a planificat împrumuturi de 4,33 miliarde de lei de la băncile comerciale, în luna aprilie, din care patru miliarde de lei prin şapte licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar 330 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO