1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

România a înregistrat în iulie a doua mare creştere a vânzărilor cu amănuntul din UE - Eurostat

România a înregistrat în iulie a doua mare creştere a vânzărilor cu amănuntul din Uniunea Europeană, de 8,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, în timp ce avansul din UE a fost de 2,7%, iar în zona euro de 2,6%, potrivit datelor publicate marţi de biroul european de statistică, Eurostat, scrie News.ro.

05 sep, 2017 | Agerpres

Cea mai mare creştere a vânzărilor de retail a avut loc în Slovenia, de 10%, în timp ce un ritm ridicat a consemnat şi Polonia, de 7,9%. Singura scădere a avut loc în Belgia, de 1%, scrie News.ro.

România s-a plasat pe poziţia a doua şi comparativ cu luna iunie, înregistrând un avans al vânzărilor cu amănuntul de 1,2%, la egalitate cu Suedia, pe primul loc fiind Slovenia, cu 1,4%.

La nivelul UE, vânzările cu amănuntul au scăzut în iulie cu 0,2%, iar în zona euro cu 0,3%. Cele mai mari scăderi au avut loc în Germania (-1,2%), Croaţia (-1,1%), Estonia şi Austria (ambele cu -1%).

Insitutul Naţional de Statistică a anunţat luni că volumul vânzărilor din comerţul cu amănuntul a crescut în iulie cu 1,2% faţă de iunie, dinamica anuală accelerând la 10,1%.

În perioada ianuarie-iulie 2017, vânzările cu amânuntul, care sunt principalul indicator al consumului privat (principala componentă a PIB) au consemnat un avans anualizat de 8,1%, evoluţie susţinută de majorarea venitului real disponibil al populaţiei, accelerarea creditării în lei şi climatul pozitiv din piaţa imobiliară şi din piaţa financiară.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO