1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

România împrumută 175 milioane de euro pentru 7.000 de locuinţe ANL. Guvernul a elaborat proiectul de lege

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) va construi circa 7.000 de locuinţe destinate închirierii, în următorii cinci ani. Construcţia lor va costa 250 de milioane de euro, iar 75% din bani vin dintr-un credit agreat deja cu un investitor institituţional din Europa, care urmază să fie ratificat, prin lege, de Parlament.

25 mai, 2016 | ECONOMICA.net

Parlamentul urmează să aprobe Legea pentru intrarea în vigoare a acordului-cadru dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, care acordă 175 milioane de euro pentru construcţia de locuinţe pentru tineri. Statul va contribui cu 75 de milioane de euro de la bugetele locale şi de la bugetul de stat. 

Proiectul de lege a fost deja elaborat de Ministerul Finanţelor, după ce memorandumul între Guvern şi banca finanţatoare a fost aprobat de Executiv în luna noiembrie a anului trecut.

Împrumutul BDCE este acordat pe 20 ani, din care cinci ani perioadă de graţie, la o dobândă de bază egală cu dobânda EURIBOR la depozitele la şase luni, plus o marjă, care în situaţiile anterioare s-a situat la maximum
0,5%, care acoperă cheltuielile administrative ale Băncii.

Construcţia locuinţelor pentru tineri destinate închirierii se va derula prin ANL. Proiectul urmează să fie implementat pe o perioadă de cinci ani, până în 2020. 

Beneficiarii finali ai sunt tineri cu vârsta de până la 35 de ani, la data depunerii cererii, angajaţi care reprezintă un grup social important pentru ţară din perspectiva dezvoltării economice sustenabile. Beneficiarii vor avea posibilitatea de a cumpăra ulterior locuinţa, la un preţ accesibil.

"Proiectul vizează problemele locative ale specialiştilor din diverse domenii, cum ar fi cadrele didactice şi medicii (care sunt lideri de opinie în comunităţile lor), deoarece numărul insuficient de specialişti (mai ales în unităţile administrativ-teritoriale mai mici) este determinat şi de lipsa locuinţelor disponibile", se arată în Legea pentru aprobarea acordului-cadru. 

Vedeţi ataşat, în galeria foto, proiectul de lege

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO