România are 1.100 de kilometri de autostradă și drum expres în trafic – ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat luni, după darea în trafic a 13 kilometri din Autostrada Bucureștiului A0, că în România se circulă, în prezent, pe mai mult de 1.100 de kilometri de autostradă și de drum expres.
Anemona Andone - lun, 15 apr. 2024, 20:30
România are 1.100 de kilometri de autostradă și drum expres în trafic - ministrul Transporturilor

„Aproape 800 de km de drum de mare viteză sunt în proiectare și în execuție. Pentru construcția altor 200 de km sunt lansate licitații”, a mai spus șeful Transporturilor, pe pagina proprie de Facebook.

Acesta a mai prezentat un grafic din care reiese ca au fost inaugurați 120,7 de kilometri de autostradă și drum expres din cei 250 de kilometri promiși în perioada 2023 – 2024.

Luni au fost dați în trafic cei 13 kilometri din Autostrada Bucureștiului (A0), cuprinși între DN5 și DN4, potrivit secretarului de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu, care a transmis momentul deschiderii într-o postare live.

„În acest moment, dăm în trafic un nou tronson de autostradă aferent 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝘇𝗶𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗔𝟬 𝗦𝘂𝗱, care are o lungime de 13 km cuprinși între DN4 Șoseaua Olteniței și DN5 Jilava (Lotul 1 și Lotul 2 al A0 Sud)”, anunța oficialul de la Transporturi.

Șanse să fie deschiși toți kilometrii ai A0 Sud până în toamnă?

Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu apreciază că sunt șase să fie finalizate lucrările la Autostrada Bucureștiului Sud între A1 și A2 până la toamnă, dar în anumite condiții.

kilometri

Pe de altă parte, unii pasionați de infrastructură nu sunt încrezători că grecii de la Aktor vor putea finaliza în 2024 lucrările pe lotul 3 al A0 Sud.

În decembrie anul trecut au fost dați în trafic aproximativ nouă kilometri din A0 Sud, între DN5 (1 Decembrie/Jilava) și DN6 (Cornetu/ Bragadiru), a informat atunci Cristian Pistol, directorul general al CNAIR. Acest sector făcea parte din lotul 2 Sud, construit de turcii de la Alarko.

Tot anul trecut, au mai fost finalizați și cei 19 km din lotul 2 al A0 Nord, construiți de UMB, din care au fost dați în circulație aproape 10 km.

Te-ar mai putea interesa și
Orban acuză UE şi NATO că pregătesc intrarea Europei în război şi consideră improbabil ca Rusia „să înghită Occidentul”
Orban acuză UE şi NATO că pregătesc intrarea Europei în război şi consideră improbabil ca Rusia „să înghită ...
Temerile că Rusia va ataca un stat membru al NATO sunt nefondate, a afirmat vineri premierul ungar Viktor Orban, potrivit căruia războiul din Ucraina, ajuns în al treilea an, arată limitele......
Român arestat pentru trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei imagini cu obiective militare NATO
Român arestat pentru trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei imagini cu obiective militare NATO
Un cetăţean român a fost arestat preventiv, el fiind acuzat de procurorii DIICOT de infracţiunea de trădare, după ce ...
Producătorii auto europeni au nevoie de timp, nu de taxe vamale, pentru a face faţă concurenţei din China
Producătorii auto europeni au nevoie de timp, nu de taxe vamale, pentru a face faţă concurenţei din China
Marile companii auto europene nu vor avea mult timp la dispoziţie pentru a-şi restructura operaţiunile şi liniile de ...
Nero Renewables: proiectul vechi eolian prin care urma să “transferăm” o cotă de energie regenerabilă Olandei a făcut unul din ultimii pași. Multe schimbări între timp
Nero Renewables: proiectul vechi eolian prin care urma să “transferăm” o cotă de energie regenerabilă Olandei a făcut ...
Proiectul de parc eolian mare din județul Buzău care, la origine, trebuia să permită un transfer de energie regeberabilă ...