1EUR = 4.7354 RON | Bucureşti 31 º

News

România, ultimul loc din UE la achiziţionarea online a biletelor de avion

Peste două treimi dintre rezervările pentru călătoriile cu avionul efectuate de cetăţenii Uniunii Europene în 2014 au fost realizate online, potrivit unui raport publicat, marţi, de Oficiul European de Statistică Eurostat.

17 mai, 2016 | ECONOMICA.net

În Finlanda (90%) şi Olanda (81%), rezervările online pentru zboruri au reprezentat peste 80% din total, la polul opus situându-se România (23%), Slovacia (27%), Cehia (38%), Belgia (45%) şi Grecia (47%), unde mai puţin de jumătate dintre bilete au fost cumpărate prin intermediul internetului.

Rezervările pentru cazare au fost realizate online de majoritatea cetăţenilor UE (55%), în 2014. Cel mai ridicat procentaj se află în Olanda (69%), Franţa (68%) şi Luxemburg (67%), iar cel mai scăzut în România (7%) şi Bulgaria (9%).

Datele au fost publicate de Eurostat cu prilejul sărbătoririi, pe 17 mai, a Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale. Scopul acestei zile mondiale este de a sublinia importanţa utilizării internetului şi a celorlalte tehnologii de informare şi comunicare în domeniile economic şi social. În 2016, tema zilei este ''Impactul social al antreprenoriatului în domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (ITC)'

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO