Românii au ales să-şi petreacă vacanţa de vară în ţară, în 2014 – studiu hotelguru.ro

România este principala destinaţie aleasă de românii care îşi fac rezervările online pentru petrecerea concediului de vară din acest an, staţiunile de la munte sunt preferatele turiştilor din întreaga ţară, iar litoralul este preferatul bucureştenilor, conform unui studiu al platformei de rezervări hoteliere HotelGuru.ro.
Economica.net - joi, 21 aug. 2014, 11:49
Românii au ales să-şi petreacă vacanţa de vară în ţară, în 2014 - studiu hotelguru.ro

Grecia, Bulgaria şi Turcia sunt, conform studiului, următoarele destinaţii clasate după staţiunile de munte şi litoralul românesc. 80% dintre repondenţi au declarat că principalul sezon de vacanţă este vara, 27% dintre ei au declarat că îşi petrec vacanţa de vară pe litoralul românesc, în timp de 41% au spus că aleg muntele.

Durata unei vacanţe în România se întinde până la 2 săptămâni, cu o medie de 7 nopţi, iar bugetul mediu alocat este de 750 lei de persoană. Destinaţiile preferate de români sunt zona Transilvaniei, Bran-Moieciu, Valea Prahovei, Sovata, Băile Felix, Bucovina, Maramureş şi staţiunile de pe litoralul românesc.

Pentru o vacanţă în străinătate, românii care au răspuns studiului sunt dispuşi să plătească între 1.000 şi 3.000 lei de persoană, în funcţie de destinaţie şi serviciile oferite.

Conform studiului, peste 70% dintre românii cu acces la internet se documentează online înainte de a-şi alege destinaţia de vacanţă şi hotelul unde se vor caza, deşi încă sunt reticenţi la a face rezervări şi plăţi online. Doar 28% aleg să finalizeze rezervarea online, în timp ce 39% preferă să facă rezervarea telefonic.

Cei mai mulţi români (68%) au declarat că au încredere în site-urile de rezervări online şi că folosesc aceste portaluri pentru a citi detalii şi recenzii despre unitatea de cazare. Înainte de a-şi face o rezervare, 30% dintre români accesează 4-5 site-uri, 11% – peste 10 site-uri şi doar 3% accesează un singur site.

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1700 de unităţi de cazare româneşti din totalul celor peste 13.000 de unităţi de cazare din Europa de Est afişate pe site. HotelGuru.ro este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervări de peste 25 de milioane de euro, în 2013, în Europa Centrală şi de Est.

Te-ar mai putea interesa și
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va reveni inflația sau nu?”. În funcție de felul în care alegem să......
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power ...
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland România lansează E-Mobility, proiectul prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea ...