1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

News

Romgaz a izolat canalul de evacuare a apei uzate utilizată la centrala de la Iernut

Echipele Romgaz, în colaborare cu autoritățile competente, au izolat astăzi, 14.04.2018, canalul de evacuare a apei uzate utilizată la centrala de la Iernut. Aceasta după ce ieri s-a produs o scurgere accidentală a unei cantităţi de ulei rezidual.

14 apr, 2018 | ECONOMICA.net

La fața locului sunt efectuate în prezent lucrări de curățare a canalului de evacuare a apei uzate în râul Mureș, pentru a fi înlăturate toate urmele de ulei, astfel încât să fie prevenit orice pericol de scurgere accidentală de ulei rezidual, informează un comunicat al Romgaz.

Din datele actuale, cantitatea deversată în râul Mureș, volum emulsie apă/ulei, este de cca.1m3, iar zona este monitorizată împreună cu echipele de la I.S.U. Mureș, Garda de Mediu Mureș, Apele Române şi Agenția pentru Protecția Mediului Mureș, pentru a preveni orice situație care ar putea afecta sănătatea publica, flora sau fauna din râul Mureș.

Amintim că vineri s-a produs o defecțiune a separatorului de ulei care etanșeizează una dintre evacuările uleiului rezidual folosit pentru funcționarea Centralei Iernut, ceea ce a dus la o scurgere accidentală a unei cantităţi de ulei rezidual, dar care nu conține substanțe toxice (PCB – produși bifenili policlorurați), așa cum rezultă din fișele tehnice ale uleiurilor utilizate la CTE Iernut.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO