Rompetrol și statul vor să construiască un parc fotovoltaic la Midia

Uzina Termică (UT) Midia Năvodari a lansat în sistemul electronic de achiziții publice o licitație pentru construirea unei centrale fotovoltaice de 3 MW, conform datelor de pe platformă.
Mihai Nicuţ - vin, 23 apr. 2021, 11:54
Rompetrol și statul vor să construiască un parc fotovoltaic la Midia

“În urma realizării Studiului de fezabilitate și aprobării oportunității și necesității investiției, Entitatea contractantă lansează prezenta procedură pentru Realizarea unei centrale fotoelectrice de 3MWp în locatia existenta a Uzinei Termoelectrice Midia S.A. (Furnizare de echipamente de producere energie electrica fotovoltaica, inclusiv montaj mecanic si racordare electrica, cu punere în funcțiune).

Obiectivul principal este acela de realizare a furnizării, montajului și punerii în funcțiune de echipamente specifice (panouri fotovoltaice, invertoare, transformatoare, structuri, etc.) in vederea realizarii obiectivului de investiții propus, respectiv „Realizarea unei centrale fotoelectrice de 3MWp in locatia existenta a Uzinei Termoelectrice Midia S.A.”, se arată în descrierea proiectului.

Centrala va avea aproape 9.100 de panouri și 28 de invertoare de putere și va fi amplasată pe un teren din incinta actualei Uzine Termice Midia, de lângă rafinăria Petromidia.

Valoarea estimată a proiectului este de circa 15,8 milioane de lei, câștigătorul fiind cel care vine cu cea mai bună ofertă preț-calitate, unde 70% din punctaj înseamnă prețul, iar restul două citerii tehnice: eficiența panourilor și garanția invertoarelor. Compania așteaptă oferte până la data de 25 mai. Se pot califica doar companiile cu o cifră de afaceri de cel puțin 30 de milioane de lei, însumată în ultimii trei ani.

UT Midia este deținută de stat și de KMG International – Rompetrol. În incinta unității, Fondul de Investiții în Energiei Kazah-Român, o entitată controlată de KMG, unde statul român a primit o participație gratuită, construiește o centrală termoelectrică pe gaze în ciclu combinat, cu o capacitate de 80 MW electrici. Investiția totală în acest proiect se ridică la circa 148 milioane USD, termenul estimat pentru punerea în funcțiune a noii centrale fiind în prima jumătate a anului 2023. Centrala este construită de compania turcă Calik Enerji.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...