Rusia ia în considerare folosirea deţinuţilor la extinderea căii ferate Baikal-Amur – document guvernamental

Rusia are în vedere utilizarea deţinuţilor din închisori pentru a extinde o linie de cale ferată în Extremul Orient, arată un document guvernamental, în condiţiile în care Moscova se confruntă cu o penurie a forţei de muncă din cauza lipsei mobilităţii pe piaţa forţei de muncă pe fondul pandemiei de COVID-19, potrivit Reuters.
AGERPRES - lun, 26 apr. 2021, 15:43
Rusia ia în considerare folosirea deţinuţilor la extinderea căii ferate Baikal-Amur - document guvernamental

Restricţiile legate de pandemie i-au determinat pe mulţi lucrători migranţi să părăsească Rusia, iar autorităţile ruse au avertizat că proiectele din domeniul construcţiilor ar putea să încetinească.

Rusia a trimis deja soldaţi în termen la construirea unui segment al căii sale principale Baikal-Amur (BAM) în Extremul Orient pentru a putea transporta mai mult cărbune şi oţel către porturi cu scopul de a le exporta în Asia.

Potrivit ziarului economic rus Kommersant, 3.000 de militari urmează să înceapă să lucreze la acest şantier în acest an. Dar până acum Căile Ferate Ruse au mobilizat doar aproximativ 5.000 de lucrători din cei 15.000 necesari.

La ora actuală, autorităţile ruse iau în considerare utilizarea deţinuţilor la extinderea liniei Baikal-Amur în cadrul unui proiect de peste 6 trilioane de ruble (79 miliarde dolari) de modernizare şi extindere a respectivei infrastructuri.

Documentul, redactat de biroul vicepremierului Marat Husnullin, cere Ministerului Transporturilor, Serviciului Federal al Penitenciarelor şi Căilor Ferate (RJD, acronimul în limba rusă) – compania de stat care gestionează vasta reţea feroviară naţională – să evalueze fezabilitatea utilizării deţinuţilor la construirea căii ferate în Extremul Orient.

Conform documentului, publicat în premieră de ziarul Kommersant şi consultat luni de Reuters, celor trei organisme li se cere să evalueze până la 14 mai posibilitatea folosirii deţinuţilor la lucrările de construire a infrastructurii feroviare pe linia principală Baikal-Amur şi la liniile căii ferate transsiberiene.

Niciunul dintre organismele vizate şi nici biroul vicepremierului Husnullin nu au dorit să facă vreun comentariu referitor la documentul apărut în presă.

Deţinuţii din vastul sistem de lagăre de muncă GULAG din perioada Uniunii Sovietice au fost folosiţi în anii 1930 la construirea unor porţiuni a căii ferate BAM şi la dezvoltarea unor importante zone din Siberia.

Te-ar mai putea interesa și
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul redresării cheltuielilor consumatorilor şi profitului obţinut din noile......
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul creşte şi azi, 29 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Conflictul actual din Ucraina arată ce s-ar fi putut întâmpla Estoniei dacă nu ar fi devenit membră a NATO acum 20 de ...
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Raportul JATO Dynamics cu privire la înmatriculările de autoturisme din februarie confirmă o nouă victorie a modelului ...