Rusia şi SUA anunţă un acord pentru armistiţiu în sud-vestul Siriei, la finalul întrevederii istorice Putin – Trump

Rusia şi Statele Unite au anunţat vineri, la finalul unei întâlniri istorice dintre preşedinţii Donald Trump şi Vladimir Putin, că au ajuns la un acord de armistiţiu în sud-vestul Siriei, relatează Reuters, preluată de News.ro.
Economica.net - vin, 07 iul. 2017, 19:01
Rusia şi SUA anunţă un acord pentru armistiţiu în sud-vestul Siriei, la finalul întrevederii istorice Putin - Trump

Anunţul a fost făcut atât de şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, cât şi de cel al diplomaţiei american, Rex Tillerson, confirmând o informaţie în acest sens apărută anterior pe surse, scrie News.ro.

Acordul marchează un nou nivel de implicare al SUA în tentativele de rezolvare a războiului civil sirian şi va intra în vigoare duminică la prânz.

Zona vizată se află în provincia Deraa, la graniţa cu Iordania, şi Quneitra, la graniţa cu Platoul Golan, ocupat de Israel.

„Cred că este primul indiciu că SUA şi Rusia pot lucra împreună în Siria şi, în consecinţă, am avut o discuţie lungă privind şi alte zone din Siria unde putem continua să lucrăm împreună pentru a reduce tensiunile din zone”, a spus Tillerson.

Iordania şi Israelul sunt, de asemenea, incluse în acord, a spus una dintre sursele citate. Cei doi aliaţi americani au zone de graniţă cu sudul Siriei şi sunt îngrijoraţi de violenţele din ţara arabă.

Tillerson a subliniat că administraţia Trump nu vede un rol pe termen lung pentru regimul Assad în Siria, dar că modul în care se va face schimbarea nu a fost stabilit încă.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Top Seeds vrea să se listeze pe piața AeRO a Bursei de Valori București în prima parte a lui 2022
Top Seeds vrea să se listeze pe piața AeRO a Bursei de Valori București în prima parte a lui 2022
Compania antreprenorială românească specializată în furnizarea de soluții integrate în domeniul agricol Top Seeds ...
O companie sud-coreeană va investi 810 milioane de dolari într-o uzină de componente de baterii în Ungaria
O companie sud-coreeană va investi 810 milioane de dolari într-o uzină de componente de baterii în Ungaria
Grupul sud-coreean EcoPro BM intenţionează să construiască o uzină în Ungaria care va produce catozi utilizaţi în ...
Mai multe gaze de la Petrom? Compania estimează reducerea declinului zăcămintelor și mizează pe  rezerve de 50 de miliarde de metri cubi în Marea Neagră
Mai multe gaze de la Petrom? Compania estimează reducerea declinului zăcămintelor și mizează pe  rezerve de 50 de miliarde ...
OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din sud-estul Europei mizează pe o scădere a declinului natural ...