1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Extern

Rusia şi SUA anunţă un acord pentru armistiţiu în sud-vestul Siriei, la finalul întrevederii istorice Putin - Trump

Rusia şi Statele Unite au anunţat vineri, la finalul unei întâlniri istorice dintre preşedinţii Donald Trump şi Vladimir Putin, că au ajuns la un acord de armistiţiu în sud-vestul Siriei, relatează Reuters, preluată de News.ro.

07 iul, 2017 | News.ro

Anunţul a fost făcut atât de şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, cât şi de cel al diplomaţiei american, Rex Tillerson, confirmând o informaţie în acest sens apărută anterior pe surse, scrie News.ro.

Acordul marchează un nou nivel de implicare al SUA în tentativele de rezolvare a războiului civil sirian şi va intra în vigoare duminică la prânz.

Zona vizată se află în provincia Deraa, la graniţa cu Iordania, şi Quneitra, la graniţa cu Platoul Golan, ocupat de Israel.

„Cred că este primul indiciu că SUA şi Rusia pot lucra împreună în Siria şi, în consecinţă, am avut o discuţie lungă privind şi alte zone din Siria unde putem continua să lucrăm împreună pentru a reduce tensiunile din zone", a spus Tillerson.

Iordania şi Israelul sunt, de asemenea, incluse în acord, a spus una dintre sursele citate. Cei doi aliaţi americani au zone de graniţă cu sudul Siriei şi sunt îngrijoraţi de violenţele din ţara arabă.

Tillerson a subliniat că administraţia Trump nu vede un rol pe termen lung pentru regimul Assad în Siria, dar că modul în care se va face schimbarea nu a fost stabilit încă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO