1EUR = 4.7621 RON | Bucureşti 27 º

News

Ryanair vine cu cel mai mic preţ la un bilet de avion din România: 3 euro

Gigantul low-cost Ryanair atacă puternic piaţa zborurilor din România cu cel mai mic preţ la bilet: 3 euro pentru un zbor. 

23 aug, 2016 | ECONOMICA.net

Rynair şi-a stabilt prima bază din România la Timişoara, acolo de unde va efectua şi zboruri spre Bucureşti. 

Compania are o politică agresivă de preţuri. Spre exemplu, pentru un zbor de la Timişoara la Dusseldorf, Germania, preţul este de 2,99 de euro, cel mai mic practicat de companie în România. Săptămâna trecută, preţul pentru acelaşi zbor a fost de 3,99 euro.  

Ryanair a mai avut campanii prin care a oferit bilete iefine, dar acestea se opreau la pragul de 5 euro. 

Ryanair alocă bazei din Timişoara o aeronavă (o investiție de 100 milioane dolari), iar baza va fi operațională începând cu 1 noiembrie.

De pe aeroportul bănățean vor fi operate şapte noi rute către Berlin, Bruxelles Charleroi, Dusseldorf Weeze, Frankfurt Hahn, Londra Stansted, Milano Bergamo, dar și o nouă rută catre București cu o frecvență de două zboruri pe zi. Aeroportul din Timişoara este al doillea cel mai mare în funcţie de traficul de pasageri, după cel de la Cluj-Napoca, fără a include şi Aeroportul Henri Conadă. 

Gigantul aerian a revenit pe piaţa din România cu zboruri spre Dublin şi Londra în aprilie 2014, după ce operase zboruri de pe aeroporturile din Constanţa şi Tîrgu Mureş. Operatorul aerian este cel mai mare din Europa şi a realizat în anul financiar încheiat la 31 martie un profi net în creştere de 43%, la 1,24 miliarde de euro. Traficul de pasageri a crescut cu 18% la 106 milioane, iar gradul de ocupare al aeronavelor a crescut şi el cu cinci puncte procentuale, la 93%. 

În primul semestrul al anului financiar 2016/2017, încheiat la 30 iunie, compania a înregistrat un profit în creştere cu 4%, la 256 milioane de euro şi a transportat 31 de milioane de pasageri, cu 11% mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.  

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO