S-a lansat Caby, primul serviciu de car sharing din România cu mașini exclusiv electrice

Casa Auto a lansat astăzi la Iași primul serviciu de car sharing din România care va utiliza exclusiv vehicule electrice. 
Economica.net - vin, 08 sept. 2017, 13:39
S-a lansat Caby, primul serviciu de car sharing din România cu mașini exclusiv electrice

Casa Auto a făcut primii paşi în lansarea unui proiect inedit la Iaşi: un serviciu de car sharing doar cu maşini electrice, marca Mitsubishi iMiev. Pentru început, conceptul Caby va fi utilizat de angajații din companii. Pasul următor implică extinderea flotei, urmând ca, în viitoarea etapă, serviciul să fie disponibil publicului larg. 

„Ne pasionează mașinile și ne preocupă modul în care acestea îi ajută pe oameni. Ne dorim ca oamenii să călătorească mai simplu, mai plăcut și mai eficient în orașe fără poluare. Pentru aceasta am creat Caby, un concept modern în România, menit să ne facă tuturor călătoriile din oraș mai plăcute și mai simple”, spune Bogdan Pițigoi, președintele Grupului Tester, din care face parte Casa Auto. 

Cum funcţionează Caby

Flota de mașini electrice va fi distribuită în întregul oraș. După un pas unic de înregistrare pe www.caby.ro, utilizatorii vor putea închiria mașinile de la unul dintre cele 5 puncte de încărcare și le vor folosi atât timp cât au nevoie, autonomia între 120 şi 300 de km fiind optimă pentru utilizarea urbană de zi cu zi. 

Pe măsură ce se va extinde, Caby își propune să asigure vehicule disponibile mereu, în toate zonele orașului, astfel încât să fie accesibile oricui, la doar câteva minute de mers pe jos. Clienții pot beneficia de mașină cât timp doresc, chiar dacă se opresc pentru cumpărături, vizite sau întâlniri, iar odată ce călătoria este încheiată, aceștia pot parca mașina oriunde pe raza orașului. Localizarea vehiculelor în oraș și accesul la acestea se fac foarte simplu, prin intermediul aplicației de mobil. 

Companiile din România, în special cele din zona serviciilor suport și IT apreciază spiritul inovator, încurajează tehnologiile viitorului și caută mereu noi metode prin care să atragă, să își motiveze și răsplătească oamenii. 

Casa Auto este parte a Grupului Tester, unul dintre cele mai importante grupuri de companii din județul Iași, distribuitor pentru 10 mărci auto, deținător al mai multor clădiri de birouri de clasă A și al unui parc logistic.

Te-ar mai putea interesa și
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România....
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...