Salariul şefului Volkswagen s-a dublat anul trecut

Directorul general al grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, a primit pentru anul trecut un pachet salarial de 17,5 milioane euro, aproape dublu faţă de anul anterior, în contextul vânzărilor şi profitului record.
Economica.net - lun, 12 mart. 2012, 14:05
Salariul şefului Volkswagen s-a dublat anul trecut

În 2010, şefului celui mai mare producător auto din Europa a primit salariu şi bonusuri în valoare de 9,3 milioane de euro, potrivit Financial Times.

Pachetul salarial al lui Winterkorn pentru 2011 include un salariu fix de 1,9 milioane de euro, 11 milioane de euro bonus şi contribuţii dintr-un plan de stimulente pe termen lung.

Suma totală alocată de Volkswagen pentru plata directorilor s-a dublat anul trecut, de la 36 milioane de euro în 2010 la 70 milioane de euro.

Angajaţii Volkswagen au primit, de asemenea, anul trecut o primă de 7.500 de euro, ca urmare a rezultatelor record.

Grupul german a vândut peste opt milioane de maşini anul trecut, iar veniturile au crescut cu 25%, la 159,3 miliarde de euro. Volkswagen a anunţat, luni, rezultate finale pentru 2011, după ce a publicat rezultate preliminare în februarie.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...