Samsung ar putea construi în SUA o uzină care produce baterii destinate automobilelor electrice

Grupul sud-coreean Samsung SDI Co Ltd ar putea construi în SUA o uzină care produce baterii destinate automobilelor electrice, pentru a sprijini trecerea industriei la electrificare, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
AGERPRES - joi, 08 iul. 2021, 15:14
Samsung ar putea construi în SUA o uzină care produce baterii destinate automobilelor electrice

Samsung SDI, o companie afiliată concernului Samsung Electronics Co Ltd, este în negocieri cu firme ca Stellantis, Amazon, şi start-upul Rivian, sprijinit de Ford Motor, pentru a furniza baterii fabricate în potenţiala sa fabrică din Statele Unite, adaugă sursele.

Grupul sud-coreean ia în considerare o investiţie de cel puţin 3.000 miliarde de woni (2,62 miliarde de dolari) pentru a produce baterii pentru Stellantis şi cel puţin 1.000 miliarde de woni pentru bateriile pentru Rivian, susţin sursele. Acestea au precizat că Samsung SDI nu a decis încă dacă va demara construcţia fabricii din SUA ca o societate mixtă cu producătorii auto sau va fi o unitate de producţie independentă.

Decizia de a investi în SUA reflectă modificările reglementărilor tarifare în noul Acord comercial între Statele Unite, Mexic şi Canada (USMCA), care a intrat în vigoare anul trecut, înlocuind Acordul de liber schimb de nord-american (NAFTA).

Conform USMCA, pentru a evita tarifele, 75% din conţinutul vehiculelor trebuie să provină din America de Nord, faţă de un nivel de 62,5% în NAFTA.

„Ne revizuim planurile de expansiune în Statele Unite, dar nu am decis nimic încă”, a declarat un purtător de cuvânt al Samsung SDI, adăugând că firma nu poate da publicităţii detaliile discuţiilor cu clienţii.

Samsung SDI are uzine care produc baterii pentru automobilele electrice în Coreea de Sud, China şi Ungaria, pentru clienţi ca BMW, Ford, Volvo şi Volkswagen.

Rivalele Samsung SDI din Coreea de Sud, LG Energy Solution şi SK Innovation Co Ltd, au anunţat separat planuri de produce de baterii în SUA.

În aprilie, Rivian informa că Samsung SDI va furniza baterii pentru vehiculele sale.

Ford şi alţi mari producători auto mondiali se grăbesc să facă tranziţia de la modele echipate cu motoare cu combustie internă la modele complet electrice, în contextul presiunilor venite din unele regiuni, precum Europa şi China pentru reducerea emisiilor poluante ale vehiculelor.

În luna februarie a acestui an, şefii de la Ford au anunţat că întreaga gamă de modele din Europa va fi una complet electrică în 2030.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...