Samsung ar putea construi în SUA o uzină care produce baterii destinate automobilelor electrice

Grupul sud-coreean Samsung SDI Co Ltd ar putea construi în SUA o uzină care produce baterii destinate automobilelor electrice, pentru a sprijini trecerea industriei la electrificare, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
AGERPRES - joi, 08 iul. 2021, 15:14
Samsung ar putea construi în SUA o uzină care produce baterii destinate automobilelor electrice

Samsung SDI, o companie afiliată concernului Samsung Electronics Co Ltd, este în negocieri cu firme ca Stellantis, Amazon, şi start-upul Rivian, sprijinit de Ford Motor, pentru a furniza baterii fabricate în potenţiala sa fabrică din Statele Unite, adaugă sursele.

Grupul sud-coreean ia în considerare o investiţie de cel puţin 3.000 miliarde de woni (2,62 miliarde de dolari) pentru a produce baterii pentru Stellantis şi cel puţin 1.000 miliarde de woni pentru bateriile pentru Rivian, susţin sursele. Acestea au precizat că Samsung SDI nu a decis încă dacă va demara construcţia fabricii din SUA ca o societate mixtă cu producătorii auto sau va fi o unitate de producţie independentă.

Decizia de a investi în SUA reflectă modificările reglementărilor tarifare în noul Acord comercial între Statele Unite, Mexic şi Canada (USMCA), care a intrat în vigoare anul trecut, înlocuind Acordul de liber schimb de nord-american (NAFTA).

Conform USMCA, pentru a evita tarifele, 75% din conţinutul vehiculelor trebuie să provină din America de Nord, faţă de un nivel de 62,5% în NAFTA.

„Ne revizuim planurile de expansiune în Statele Unite, dar nu am decis nimic încă”, a declarat un purtător de cuvânt al Samsung SDI, adăugând că firma nu poate da publicităţii detaliile discuţiilor cu clienţii.

Samsung SDI are uzine care produc baterii pentru automobilele electrice în Coreea de Sud, China şi Ungaria, pentru clienţi ca BMW, Ford, Volvo şi Volkswagen.

Rivalele Samsung SDI din Coreea de Sud, LG Energy Solution şi SK Innovation Co Ltd, au anunţat separat planuri de produce de baterii în SUA.

În aprilie, Rivian informa că Samsung SDI va furniza baterii pentru vehiculele sale.

Ford şi alţi mari producători auto mondiali se grăbesc să facă tranziţia de la modele echipate cu motoare cu combustie internă la modele complet electrice, în contextul presiunilor venite din unele regiuni, precum Europa şi China pentru reducerea emisiilor poluante ale vehiculelor.

În luna februarie a acestui an, şefii de la Ford au anunţat că întreaga gamă de modele din Europa va fi una complet electrică în 2030.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023
Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023
Compania aeronautică americană Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023 pentru unitatea sa de afaceri şi pentru lucrări de inginerie şi producţie, a declarat, pentru EFE,......
Ford Motor recheamă 462.000 de mașini din întreaga lume, pentru o defecţiune la camera video din spate
Ford Motor recheamă 462.000 de mașini din întreaga lume, pentru o defecţiune la camera video din spate
Ford Motor recheamă 462.000 de vehicule din întreaga lume, pentru o defecţiune la camera video care împiedică afişarea ...
Curs valutar 2023. Prețul unui euro, variații de până la 5% în ultima săptămână. Ce se va întâmpla cu leul în următoarele zile și ce record va depăși la final de an- Date oficiale
Curs valutar 2023. Prețul unui euro, variații de până la 5% în ultima săptămână. Ce se va întâmpla cu leul în ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat un raport care analizează, printre altele, evoluția cursului de ...
Autostrada Sibiu – Pitești: Șase foreze mobilizate pe lotul 2 al șoselei transcarpatice (Video)
Autostrada Sibiu – Pitești: Șase foreze mobilizate pe lotul 2 al șoselei transcarpatice (Video)
Pasionații de infrastructură au postat imagini noi de pe lotul 2 din Autostrada Sibiu - Pitești, care se află în etapa ...