Samsung România: Pentru ce folosesc românii smartphone-urile şi tabletele

Navigarea pe internet, starea vremii, reţelele sociale şi mesaje instant. Acestea sunt principalele funcţii ale smartphone-urilor pe care le folosesc românii. Pe de altă parte, peste 60% dintre utilizatorii de Internet din cele mai mari 10 orașe din România sunt interesaţi să îşi achiziţioneze un device smart 
Economica.net - mar, 06 aug. 2013, 12:23
Samsung România: Pentru ce folosesc românii smartphone-urile şi tabletele

Dintre funcțiile telefoanelor inteligente, pe lângă cele standard, românii folosesc cel mai mult smartphone-urile pentru a accesa Internetul (84%), pentru a verifica starea vremii (52%), pentru a intra pe rețele de socializare (49%) sau pentru mesageria instant (45%). În plus, studiul a relevat faptul că 57% dintre utilizatorii acestor dispozitive își doresc să fie în permanență conectați la Internet, pentru a accesa căsuța de mail. Pe de altă parte, doar 20% dintre utilizatori utilizează telefonul pentru a accesa aplicații dedicate, de la cele pentru tranzacții online până la cele dedicate sportului.

Interesul românilor pentru dispozitivele smart este în creştere, 62,7% dintre intervievaţi fiind interesaţi să achiziţioneze unul sau mai multe device-uri de acest tip în următoarele 12 luni, conform rezultatelor unui studiu realizat de Samsung Electronics România. Astfel, 22,9 % dintre respondenţi s-au arătat interesaţi să achiziţioneze un Smart TV, 28,7 % un smartphone, iar 27,6% o tabletă.

Studiul face parte din iniţiativa „Live Smart” a Samsung Electronics România, de a comunica noi oportunităţi ale device-urile smart, răspunzând cerinţelor de mobilitate şi conţinut personalizat specifice utilizatorilor de azi. Acesta a fost efectuat în luna iulie, pe un eșantion de peste 450 de respondenți din rândul utilizatorilor de Internet din cele mai mari 10 oraşe din România, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani.

„Rezultatele acestui studiu confirmă interesul în creştere pentru device-urile smart în rândul consumatorilor români, tehnologia oferind astăzi noi oportunităţi de comunicare, interacţiune şi dezvoltare. Samsung, lider în domeniul inovației tehnologice, va continua să le aducă consumatorilor soluții care să răspundă nevoilor lor specifice şi care să îi ţină mereu conectaţi la ceea ce este important pentru ei”, a declarat Mihaela Stănoiu, Marketing Manager Samsung România.
 
Device-urile smart au cunoscut o creştere importantă în ultimii ani, aproximativ 97% dintre utilizatorii de Internet din orașele mari din România deținând astăzi un smartphone, 38% o tabletă, 16% un Smart TV și 2% o cameră Smart, conform studiului realizat.
 
În cazul tabletelor, principala funcție utilizată, conform rezultatelor studiului, este navigarea pe Internet. Astfel, 95% dintre respondenţi accesează de pe tabletă Internetul, iar 61,5% accesează reţelele de socializare, în timp ce doar 41% dintre respondenți au menționat că știu toate funcțiile disponibile pe tableta lor și au încercat să le acceseze cel puțin o dată. Dintre respondenţii la acest studiu, 37,5% deţin o tabletă.

În ceea ce privește televizoarele Smart, printre funcțiile și aplicațiile folosite cel mai des se numără: YouTube (57%), navigarea pe Internet (50%) şi conectarea cu alte dispozitive – smartphone, tabletă (46%). Pe de altă parte, 55% dintre non-utilizatorii de Smart TV au menţionat ca sunt foarte atraşi de ideea de a accesa Internetul direct de pe TV.

Totodată, studiul efectuat arată că bărbații sunt mai interesați de tehnologie decât femeile, nivelul de utilizare și intenția de achiziție sunt mai mari în rândul acestora pe categoriile Smart TV și tabletă, așa cum relevă studiul. Smartphone-urile sunt utilizate deopotrivă de barbați și de femei și într-o proporție mai mare de persoanele tinere: toți cei din categoria 18-24 ani intervievați au menționat că sunt utilizatori de smartphone.

Studiul inițiat de Samsung are rolul de a evidenția comportamentul utilizatorilor de dispozitive Smart și urmărește tendințele consumului de conținut în contextul mobilității din ce în ce mai crescute. Deși piața de device-uri smart este în creștere exponențială, consumatorii nu uitilizează deocamdată toate funcţiile device-urilor achiziţionate.

„Rezultatele studiului sunt încurajatoare având în vedere noutatea acestor produse pe piaţă şi arată viteza cu care consumatorii români au adoptat noile tehnologii. În calitate de lider pe mai multe categorii de device-uri smart, Samsung îşi propune să faciliteze accesul consumatorilor la cât mai multe dintre oportunităţile pe care aceste produse le pot oferi, atât prin intermediul conţinutului pe care îl punem la dispoziţie, cât şi al interconectivităţii. Astfel, ne aşteptăm la un număr din ce în ce mai mare de utilizatori de device-uri smart, cât şi la o creştere a consumului de aplicaţii”, a adăugat Mihaela Stănoiu.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat miercuri că îşi suspendă îndatoririle publice "timp de câteva zile" pentru a decide dacă mai vrea să rămână în fruntea guvernului, după ce......
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Sectorul energetic european se află în fața unei dezvoltări majore odată cu anunțul deschiderii licitațiilor pentru ...
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet ...
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a avertizat joi că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate ...