Sandu Băbăşan, Blugento: Punem cel puţin un magazin pe internet în fiecare zi, în noiembrie sperăm să ajungem la două

Compania clujeană specializată în soluţii IT pentru comerţul electronic Blugento a ajuns să lanseze cel puţin un magazin online nou în fiecare zi, marea majoritate pe piaţa din România, iar pentru anul viitor îşi propune să accelereze extinderea în străinătate, estimând că va ajunge în peste 10 ţări.
Economica.net - lun, 09 oct. 2017, 20:06
Sandu Băbăşan, Blugento: Punem cel puţin un magazin pe internet în fiecare zi, în noiembrie sperăm să ajungem la două

„Avem peste 200 de clienţi în portofoliul, am atins acest target pe care ni l-am propus acum şase luni, şi îl vom depăşi cu brio până la sfârşitul anului. Punem cel puţin un magazin live în fiecare zi în România şi sperăm să fie un noiembrie cu două magazine pe zi”, a afirmat pentru ECONOMICA.NET CEO-ul Blugento, Sandu Băbăşan, la conferinţa Internet & Mobile World 2017 care a avut loc săptămâna trecută la Bucureşti.

El a punctat că unul dintre atuurile companiei este soluţia adaptată pentru startup-uri atât din punct de vedere tehnic, cât şi financiar, cu pachete care pornesc de la 59 de euro pe lună, precum şi posibilitatea de a lansa un magazin online nou în maximum trei zile.

„În România, obişnuinţa cu ecommerce-ul este încă scăzută: chiar dacă ne documentăm foarte mult online, încă luăm decizii în offline. Asta nu înseamnă că nu suntem pe un trend de creştere în toate segmentele, inclusiv fashion, HoReCa, fast food şi aşa mai departe. Suntem încă la început”, a mai afirmat Băbăşan.

Băbăşan estimează că Blugento va fi „în curând” lider în România, pe segmentul de piaţă pe care activează, având în vedere potenţialul mare de creştere al pieţei autohtone. Principalul obstacol în calea dezvoltării pieţei de ecommerce din România este atragerea antreprenorilor îngrijoraţi de costuri şi de bariera tehnică, probleme care, în opinia lui Băbăşan, nu mai sunt de actualitate.

„Astăzi, să ajungi online este uşor. Există soluţii foarte bine integrate, aşa cum este şi Blugento, care într-o perioadă scurtă de timp reuşesc să-ţi livreze un magazin performant şi să-ţi creeze, astfel, un nou canal de vânzări. Şi odată ce ai satisfacţia vânzărilor online, creează şi dependenţă”.

Un prim pas ar fi dezvoltarea unui site modular, unde să poată fi activată oricând componenta de magazin online, soluţie cerută de multe firme din România.

Blugento a lansat, în luna mai a acestui an, un proiect pilot în parteneriat cu Banca Transilvania, care oferă platforma de ecommerce a companiei clujene însoţilă de soluţiile de plăţi şi servicii financiare de la BT. Parteneriatul a fost introdus iniţial la Cluj-Napoca şi extins, apoi, la Bucureşti, iar în curând va fi lansat la nivel naţional.

Comerţul online este unul dintre cele mai dinamice sectoare din economia românească, cu o creştere estimată la 24% în acest an, când ar urma să ajungă la afaceri de 2,5 miliarde de euro. Cifra de afaceri s-ar putea dubla până în 2020, potrivit estimărilor Asociaţiei Române a Magazinelor Online (ARMO).

Ascensiunea comerţului pe internet nu reprezintă însă neapărat o ameninţare pentru magazinele tradiţionale, în care intri şi vezi produse, crede Sandu Băbăşan. „După o perioadă în care Amazon închidea magazinele fizice, acum îşi deschide librării, iar pe piaţa din România există jucători mari în ecommerce care folosesc foarte bine omnichannel-ul. Prezenţa în offline pe lânga cea din online creşte credibilitatea magazinelor, deci au nevoie şi de acel canal offline”.

După primul an de activitate, Blugento a început să şi exporte soluţiile IT dezvoltate în România, compania fiind prezentă în Germania, Statele Unite, Italia şi „zona francofonă”. ” Dacă la început am zis că vom merge foarte specific, localizat – Slovenia, Slovacia, Croaţia, Bulgaria, Polonia, ţările acestea mai aproape ca şi profil de România – am constatat că vom avea o tracţiune generală, nu doar una specifică regiunii. Vom continua localizarea pe fiecare piaţă, aşa cum am făcut-o în România. Localizarea se face cu fiecare client nou”, spune Băbăşan.

Astfel, odată localizată soluţia IT pe o piaţă nouă, ea poate fi pusă cu uşurinţă şi cu costuri minime la dispoziţia altor clienţi de acolo.

Compania a ajuns la 20 de angajaţi, faţă de 5 în urmă cu câteva luni, şi nu are în vedere angajări pentru perioada următoare pe partea de dezvoltare, preferând să consolideze echipa existentă. „În tehnologie, atunci când aducem un coleg nou, perioada de accomodare este între una şi trei luni. Trebuie să cunoască produsul, procedurile, echipa şi obiectivele organizaţiei. Şi pentru că am făcut o creştere oarecum alertă în ultimele şase luni, probabil că până la final de an vom creşte foarte puţin. Obiectivul este să livrăm mai multe magazine în mod automatizat, şi nu din resurse umane, aşa că vom consolida această echipa. Totuşi, expansiunea în străinătate ne va duce într-o zonă în care vom angaja oameni de suport în România pentru pieţele respective. Cred că de aici vom putea angaja persoane care au şi experienţă tehnică şi pot totodată să vorbească limbile respective. România are resurse umane în zona aceasta, iar noi consider că suntem atractivi pentru aceşti oameni”, a mai spus CEO-ul Blugento.

Compania oferă soluţii integrate de ecommerce pe platforma Magento, cu găzduire pe cloud prin Microsoft Azure.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. Câţiva ani trebuie să avem răbdare
Autostrada Sibiu-Piteşti – Mariana Ioniţă (MTI): Anul acesta se va lucra pe toate tronsoanele, de la cap, la coadă. ...
Cei 550 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres aflaţi în prezent în lucru, dar şi cele 300 de contracte de modernizare a căii ferate, vor avea un rol pozitiv în creşterea siguranţei......
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
BAT România lansează o nouă invitație pentru dezvoltarea de soluții inovatoare pentru sustenabilitate
Potrivit angajamentului asumat pentru o dezvoltare sustenabilă a afacerii sale, BAT continuă programul „Fii furnizor” ...
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre cazuri rare
Ministrul Mediului despre Rabla Plus 2024: Se poate ca un PHEV să fie mai slab finanțat decât un mHEV, dar vorbim despre ...
Prezent la uzina Ford Otosan din Craiova pentru a lansa ediția din 2024 a programului Rabla, ministrul Mediului, Mircea ...
BNS: Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment miercuri dimineaţa. Următorul pas va fi greva generală
BNS: Salariaţii Poştei Române organizează grevă de avertisment miercuri dimineaţa. Următorul pas va fi greva generală
Angajaţii Poştei Române vor intra în grevă de avertisment miercuri dimineaţa, timp de două ore, iar dacă situaţia ...