1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Scandalul HARINVEST: despăgubiri de un milion de euro pentru păgubiţi

Consiliul de administratie al Fondului de Compensare a Investitorilor (FCI) a aprobat „Lista de plată” a păgubiţilor din scandalul casei de brokeraj Harinvest, care vor primi în total peste 4,36 milioane de lei.

23 sep, 2015 | | ECONOMICA.net

„În Lista de plată sunt incluse 102 persoane fizice cu o valoare a compensaţiei în sumă totală de 4.259.582,93 lei şi două persoane juridice cu o valoare a compensaţiei în suma totală de 101.429,64 lei. Astfel, suma totală a compensaţiilor pe care Fondul o propune spre plata este de 4.361.012,57 lei”, se spune în comunicatul de pe site-ul Fondului de Compensare a Investitorilor (FCI).

Păgubiţii firmei falimentare Harinvest ar fi pierdut de cel puţin trei ori mai mult, conform cererilor lor. Lista oficială iniţială a creanţelor investitorilor păgubiţi de Harinvest totalizează aproximativ 16,7 milioane de lei. Plafonul maxim de despăgubire este de 20.00 de euro în echivalent

Scandalul la firma de brokeraj Harinvest s-a declanşat acum doi ani, după ce aceasta nu a reuşit să mai deconteze o tranzacţie de 500.000 de euro, din cauza lipsei de fonduri. Era doar apogeul crizei de lichidităţi în care unul dintre brokerii firmei.

Criza a determinat Harinvest să intre în conturile clienţilor, sau să le vândă din acţiuni, fără acordul lor, chiar şi în timp ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) era în control la sediul firmei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO