Se caută tineri români care vor să înveţe să facă jocuri video. O universitate din UK vine la Bucureşti

University of Suffolk din Marea Britanie, Politehnica Bucureşti şi Gamedev Academy, o şcoală privată din Bucureşti, caută tineri interesaţi de o carieră în domeniul dezvoltării de jocuri video, unul dintre cele mai dinamice şi creative segmente ale industriei IT.
Economica.net - lun, 11 sept. 2017, 11:55
Se caută tineri români care vor să înveţe să facă jocuri video. O universitate din UK vine la Bucureşti

Luni şi marţi, cele trei şcoli îşi vor prezenta oferta educaţională în domeniul dezvoltării de jocuri video în cadrul celei de-a doua ediţii a conferinţei DEV.PLAY, la centrul comercial Băneasa din Bucureşti.

Cursurile deschid drumul către toate cele trei direcţii de dezvoltare profesională oferite de industria jocurilor video, respectiv programare, design sau partea artistică.

Cursul standard de game deisgn al Universităţii din Suffolk durează trei ani, iar studenţii pot învăţa de la profesionişti cu background profesional în industrie. Programul educaţiona include elemente de abordare psihologică a designului de jocuri video, oportunităţi de a lucra în cadrul unor proiecte cu companii care dezvoltă jocuri, alături de profesionişti din industrie, cursuri extracuriculare de business privind înfiinţarea unui startup în domeniul jocurilor video şi oportunităţi de angajare.

Comunitatea dezvoltatorilor de jocuri video din România a ajuns la peste 6.000 de membri, angajaţi atât la studiouri mari, consacrate, divizii ale unor giganţi multinaţionali, cât şi în startup-uri indie şi afaceri locale cu potenţial mare de creştere. Cifra de afaceri a industriei dezvoltatoare de jocuri video din România se ridică la peste 145 de milioane de dolari anual.

Una dintre principalele probleme ale industriei locale de producţie de jocuri video este accesul la specialişti bine pregătiţi în domeniu, în lipsa unor facultăţi sau programe educaţionale dedicate.

România nu duce lipsă de programatori talentaţi, astfel că problemele dezvoltatorilor de jocuri apar în principal la recrutarea de artişti, designeri, oameni cu pregătire şi experienţă la nivel de producer, care să poată crea şi executa concepte noi, cu toate elementele specifice industriei.

În acest context, companiile care au investit devreme în studiouri de jocuri în România, precum Ubisoft, Electronic Arts sau Gameloft, au devenit adevărate centre de formare profesională pentru actuala generaţie de dezvoltatori. Însă pentru a-şi susţine creşterea, industria locală are nevoie de o bază mult mai largă de recrutare.

Te-ar mai putea interesa și
Prețul terenurilor arabile de mari dimensiuni: fermierii au cerut și 20.000 de euro pentru un hectar
Prețul terenurilor arabile de mari dimensiuni: fermierii au cerut și 20.000 de euro pentru un hectar
Loturile de teren arabil de peste 30 de hectare au fost vândute anul acesta la prețuri cuprinse între 1.700 de euro hectarul și 7.600 de euro hectarul. Este o creștere ușoară față de anul......
CNCAV: 7.376 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore
CNCAV: 7.376 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore
Un număr de 7.376 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 ...
Kiros Diet, firma la care e asociat doctorul Giuseppe Castaldo, care a creat dieta oloproteică, are afaceri de 3,74 de milioane de lei, cel puţin duble faţă de cele din 2019
Kiros Diet, firma la care e asociat doctorul Giuseppe Castaldo, care a creat dieta oloproteică, are afaceri de 3,74 de milioane ...
Kiros Diet SRL, firma deţinută în proporţie de 30% de doctorul Giuseppe Castaldo, care a creat dieta oloproteică, a ...
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în august, active de peste 86 miliarde de lei, în creştere cu 25,85%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în august, active de peste 86 miliarde de lei, în creştere cu 25,85%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 86,261 miliarde de lei, la 31 august 2021, în creştere ...