1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 10 º

Extern

Secretarul general al NATO îndeamnă Germania să-şi majoreze cheltuielile militare

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a îndemnat Germania să-şi majoreze cheltuielile militare, într-un interviu apărut în publicaţia germană Bild am Sonntag cu câteva zile înaintea summitului Alianţei nord-atlantice de la Bruxelles, transmite dpa.

08 iul, 2018 | Agerpres

Stoltenberg a salutat promisiunea Berlinului de a creşte bugetul apărării, dar a subliniat că se aşteaptă ca Germania să facă mai mult şi a amintit că membrii NATO s-au angajat să-şi majoreze cheltuielile militare la 2% din PIB până în 2024.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat recent că intenţionează sporirea cheltuielilor pentru apărare, fără a menţiona însă dacă se va atinge obiectivul de 2%. Cifrele iniţiale anunţate evocă o majorare de până la 1,5%, menţionează dpa.

Secretarul general al NATO a subliniat în interviu că "1,5% nu înseamnă 2%", deşi consideră că Germania are în vedere îndeplinirea în timp obiectivului de 2%.

Preşedintele american Donald Trump i-a criticat în mod repetat pe aliaţii SUA din NATO pentru că nu depun suficiente eforturi pentru a ajunge la acest nivel.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO