1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

News

Şedinţă CGMB: Achiziţionarea unui teren din Parcul Verdi şi regulamentul privind serviciul de taxi, pe ordinea de zi

Consilierii generali ai Capitalei se întrunesc în şedinţă joi, de la ora ora 16,00, pe ordinea de zi figurând proiecte precum achiziţionarea unui teren din Parcul Verdi, o rectificare bugetară, regulamentul-cadru pentru serviciul public de transport în regim de taxi şi avizarea documentaţiei de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport în comun.

06 sep, 2018 | Agerpres

Primul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi vizează achiziţionarea a şapte terenuri în suprafaţă totală de 46.088 metri pătraţi, situate pe str. Giuseppe Verdi nr. 2 bis şi str. Gheorghe Ţiţeica nr. 143-147, sectorul 2 - Parc Verdi. Valoarea de achiziţie pentru cele şapte terenuri se ridică la 49,775 de milioane de euro.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară urmează să fie alocaţi mai mulţi bani pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială sau Proedus şi să se taie din sumele destinate Administraţiei Străzilor, ALPAB şi Administraţiei Fondului Imobiliar.

Consilierii municipali urmează să dezbată în şedinţa de joi şi două proiecte de hotărâre conform cărora CGMB preia în administrare directă Parcul Naţional (situat în bd. Basarabia nr. 25-35) şi Teatrul de vară situat în str. Arh. Hârjeu nr. 61, din administrarea Consiliului Local Sector 2. Aici ar urma să fie amenajate zone de vizionare şi fan-zone pentru desfăşurarea UEFA EURO 2020.

Regulamentul-cadru pentru organizarea şi executarea serviciului public de transport în regim de taxi a fost reintrodus pe ordinea de zi a şedinţei CGMB, după ce pe data de 26 martie primarul general, Gabriela Firea, anunţa amânarea dezbaterii lui, în contextul modificărilor care urmau să fie aduse Legii taximetriei.

"Serviciile de dispecerat sunt obligatorii pentru toate taxiurile transportatorilor autorizaţi care îşi desfăşoară activitatea de transport în regim de taxi pe teritoriul Municipiului Bucureşti şi nu se pot executa decât de către dispecerii taxi autorizaţi de autoritatea de autorizare a Primăriei Municipiului Bucureşti, în condiţiile în care se asigură posibilitatea clientului de a apela la aceste servicii prin comenzi telefonice sau orice alte mijloace (aplicaţii informatice, comenzi on-line pe site-ul web al dispeceratului taxi) şi de a le transmite prin staţia radio de emisie-recepţie către taximetrist", prevede regulamentul.

De asemenea, urmează să fie avizată documentaţia de atribuire a contractului de delegare a gestiunii serviciului public local cu autobuze, troleibuze şi tramvaie către Societatea de Transport Public STB SA, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, pentru unităţile administrativ-teritoriale care sunt membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (ADTBPI). Valoarea totală a contractului este 2,1 miliarde de lei, la care se adaugă TVA, iar valoarea medie anuală a contractului este de un miliard de lei, la care se adaugă TVA.

În schimbul dreptului şi obligaţiei de exploatare a bunurilor concesionate, operatorul de obligă să plătească redevenţa autorităţii contractante (ADTBPI), calculată anual prin aplicarea a 0,03% asupra totalului valorii bunurilor concesionate. Astfel, la data semnării contractului, redevenţa datorată Municipiului Bucureşti este de 387.956 lei.

Pe de altă parte, autoritatea contractantă va plăti operatorului compensaţia pentru efectuarea obligaţiilor de serviciu public. ADTBPI va stabili tarifele de călătorie, iar operatorul va încasa veniturile din vânzarea titlurilor de călătorie. STB a fost creată prin reorganizarea Regiei Autonome de Transport Bucureşti, prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acţiuni.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO